CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 27., kedd 14:27


Az Ikva Rádió hírei


Bécsi úti határátkelő előtt - mintegy másfél kilométeren - hamarosan megkezdődik a jelenlegi út négysávossá bővítése, amely része lesz az M9-es autópályának. A 85-ös foút gyorsforgalmi úttá fejlesztését forgalomszámlálási adatok indokolják. Az eredeti elképzelések nem módosultak, jó esetben 2005-ben elkezdőhet a Pereszteget, Nagycenket és Kópházát elkerülő szakasz kivitelezése a soproni szennyvíztisztítóig.

Vérrel szennyeződött a Rák patak Sopronban. A vörös folyadék a marhavágóhíd belső szennyvízcsatorna-rendszeréből került a vízbe. A Ringa RT. vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Szombattól nyitva a Lővér Uszoda szabadtéri strandja. A fürdő este 8 óráig látogatható.

A Soproni Kereskedelmi És Iparkamara tanulószerződést ajánl azoknak a fiataloknak, akik jelenlegi végzettségükkel nem tudnak elhelyezkedni, vagy szeptembertől nem tudnak továbbtanulni. A képzés ideje alatt járó 3-15.000 Ft mellett kedvezményes étkeztetésre, munkaruhára és útiköltségtérítésre számíthatnak a fiatalok. Az érdeklődők a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Deák téri székházában kaphatnak további információt.

Véradás: MA 13.00-17.00 között Fertőszentmiklós és a Nádgazdaság Rt munkatársai adnak vért a fertőszentmiklósi Egészségházban. Csütörtökön, május 29-én 7.00-14.00 között a Lővér Sütő Rt és a Határforgalmi Kirendeltség munkatársai adnak vért a Területi Vérellátó Intézetben. Ugyanezen a napon 16.00-18.00 között Fertőendréd polgárai az általános iskolában adnak vért.

Néhány héten belül új, ideiglenes helyére, a kórház területére költözik a Soproni Mentőállomás. A végleges hely kialakításáról jelenleg is tartanak az egyeztetések az önkormányzat és az illetékes minisztériumok között.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak 29-én 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca kereszteződésében.

Szülésre felkészítő tanfolyamot szervez a Független Bábák Szövetsége Sopronban a Balfi u.39.szám alatt, két időpontban: május 30-31-én és június 6-7-én. A tanfolyam fő témái: felkészülés a várandósságra, terhességgondozás, a szülés, a baba és gondozása, szoptatás. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 505-288 és 354-005.