CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 28., szerda 01:02


Május havi közgyűlés- Mozgás Ritmus Lendület Klub- 12. Kerékpártúra- 'Szentek országa Sacra Pannonia'- Fertő-parti Biofesztivál Hegykőn

Hírek, események

Május havi közgyűlés 2003. május 29-én csütörtökön 8.30 órai kezdettel Sopron Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésére kerül sor a Fő tér 5. szám alatti Díszteremben. Napirendi pontok

Mozgás Ritmus Lendület Klub évzárója. 2003. május 30-án, pénteken, 17.00 órakor a Mozgás Ritmus Lendület Klub évzárójára kerül sor a Gyermek és Ifjúsági Központban, (Sopron, Ady Endre u. 10.   Tel: 99- 511-200 )

12. Kerékpártúra Május 31-én, szombaton újból startol a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium szervezésében a tizenkettedik kerékpártúra. A Sopron-Fertőrákos-Balf-Sopron, 27 kilométeres távot kell teljesíteniük a résztvevőknek, akiknek a gyülekező a Vas' Villa Dózsa György utcai udvari bejáratánál lesz, 8.30-8.55 óra közötti nevezéssel. Nevezési díj: 200 Ft/fő, illetve család. Az indulásra 9.00 órakor kerül sor. Fertőrákoson a Puskás sörkertben, Balfon a Kastély Étteremben, a Fricikli kerékpárboltnál vannak a hitelesítő helyek, ahol a részvételi kártyát hitelesíteni kell. Beérkezési határidő: 11.00 óra. A távot sikeresen teljesítők a versenyt követően ajándéksorsoláson vesznek részt. A szervezők felhívják a résztvevők figyelmét arra, hogy a kerékpártúra nem verseny, valamint arra is, hogy a rendőri biztosítással együtt a közlekedési szabályok betartása mindenkire nézve kötelezők. Rossz idő esetén a kerékpártúrát június 7-én tartják.
A tavalyi kerékpártúrán több mint hatszázan vettek részt, az idén ennél is nagyobb létszámra számítanak a szervezők, akik a nevezési díjból befolyt összeget a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályának ajánlják fe.
A soproni Polgári Körök Szövetségének szervezésében kerül megrendezésre a
 
"Szentek országa Sacra Pannonia"   2003. május 29-én, csütörtökön, 18.00 órakor "Szentek országa Sacra Pannonia" címmel dr. Varga  Tibor  jogtörténész előadására kerül sor a  Szent Korona misztériumáról, misztériumának alapelemeiről a  Bán János Közösségi Házban, Sopron, Halász u. 38. szám alatt. A rendezvényt a soproni Polgári Körök Szövetsége szervezi.
 
Fertő-parti Biofesztivál Hegykőn, a Sportcsarnok melletti vásártéren rendezik meg május 31-én és június 1-én a Fertő-parti Biofesztivált. A két napos rendezvény szombaton 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, a programban – többek között – a táplálékkiegészítők szerepéről, a fény- és színterápia, a földsugárzás hatásairól hangzanak el előadások, de reflexológián, keresztül, a homeopátián át, indiai tánc- és divatbemutatóig mindent megtalálnak a látogatók. A kínálatban helyet kap a honfoglalók életéről, vándorlásáról, kultikus szokásairól szóló bemutató is.