CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 30., péntek 12:08


Az Ikva Rádió hírei


A GYSEV Rt elmúlt évi vesztesége több, mint 900 millió forint, jelentették be a vasúttársaság közgyűlését követően. Az idei üzleti terv célja a veszteségek eltüntetése.

Kapuvár és a környék falvai kistérségi társulást hoztak létre, hogy segítség a Lumnitzer Sándor kórház működését. A Győr-Moson-Sopron megyei kiskórház így könnyebben tud pályázni műszerek beszerzésére és osztályok bővítésére. A támogatást lakosaik számának arányában adják a települések.

625 kistelepülés postáját zárja be a Magyar Posta Rt. a jövő év végéig. A döntést - az illetékesek szerint - gazdasági kényszer és a posta modernizációs programja indokolja. A megszűnő hivatalok körülbelül egyharmada a Nyugat-Dunántúlon van.

Véradás: június 3-án, kedden 14.00-17.00 Soproni Rendészeti Szakközép Iskola.hallgatói adhatnak vért a területi vérellátó intézetben. június. 5. csütörtök 12.00-16.00 Petőházi Cukoripari Rt munkatársait és a község polgárait várják a Kinizsi Teremben.

Tovább gyengül a Soproni Postás bajnoki ezüstérmes kosárlabdacsapata. Három meghatározó játékos, Englert Orsolya, Csákány Emőke és Papp Krisztina már korábban aláírt a Szolnok együtteséhez. Eördögh Edit 2+1 éves szerződést kötött a Diósgyőrrel. A sikeredző, Meszlényi Róbert pedig a kecskeméti férficsapat trénere lesz.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara tanulószerződést ajánl azoknak a fiataloknak, akik jelenlegi végzettségükkel nem tudnak elhelyezkedni, vagy szeptembertől nem tudnak továbbtanulni. A képzés ideje alatt járó 3-15.000 Ft mellett kedvezményes étkeztetésre, munkaruhára és útiköltségtérítésre számíthatnak a fiatalok. Az érdeklődők a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Deák téri székházában kaphatnak további információt.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak ma 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca kereszteződésében.

Szülésre felkészítő tanfolyamot szervez a Független Bábák Szövetsége Sopronban a Balfi u.39. szám alatt, két időpontban: május 30-31-én és június 6-7-én. A tanfolyam fő témái: felkészülés a várandósságra, terhességgondozás, a szülés, a baba és gondozása, szoptatás. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 505-288 és 354-005.