CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 30., péntek 12:44


Közgyűlés- A kórháztörvény ellen- Tisztújítás a Fidesz-MPSZ helyi szervezeténél- Ágfalva: Családi Nap- Horvát műsor Kópházán- Segítség a bajban: 40 millió forintot különített el a megye

Hírek, események

Közgyűlés A májusi közgyűlés után csütörtök délután rendkívüli ülésen járult hozzá Sopron képviselő-testülete dr. Koltai Miklósné jegyző más munkakörbe helyezéséhez. A jegyzői állást megpályáztatják. Koltai Miklósné dr. távollétében, de hozzájárulásával nyílt ülésen tárgyalta a jegyzőkérdést tegnap délután a testület. A közszolgálati jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése miatt összehívott rendkívüli közgyűlésen a hivatalos verziót ismertették. Az előterjesztésből kiderült: „mindkét fél érdekében felmerült okokból" folytattak tárgyalásokat a jegyzővel.
A május havi közgyűlés több napirendi pont között a kórház finanszírozási előlegfelvételéről, a város intézményeinek 15 évre szóló energetikai fűtéskorszerűsítéséről, Sopronért-díjak adományozásáról, a Fáy-iskolában bevezetésre kerülő új szakképzésről, közterületek névadásáról döntött a Közgyűlés, amelyen a kórházi önkormányzati biztos beszámolójának megvitatására is sor került.
Sopronért-díjjal kiemelkedő gyógyszerészi munkásságáért Horváth Dénes, zenei munkásságáért Maros Ernő, a magyar bajnokságben elért helyezéséért a Soproni Postás női kosárlabda csapat tagjainak szavazott meg a képviselőtestület. (Kisalföld-cyberpress).
Kapcsolódó anyag: Május havi közgyűlés naporendi pontjai

A kórháztörvény ellen Több mint hétszázan írták alá az MDF soproni szervezete tegnap szervezett akciója során a tervezett "kórháztörvény" ellen tiltakozó ívet. A Széchenyi téren a kezdeményezést támogatók a közpénzen működtetett egészségügyi intézmények nyereség érdekelt formában történő működését lehetővé tévő törvényjavaslat (T/2702) ellen, valamint az ellen tiltakoznak, hogy a közpénzen fenntartott egészségügyi intézmények működtetésében, és/vagy tulajdonlásában gyógyszer-, illetve orvosi műszer-gyártók és forgalmazók részt vegyenek.

Tisztújítás a Fidesz-MPSZ helyi szervezeténél A Fidesz-MPSZ soproni szervezetee tisztújító gyűlésén az egyedülei jelöltet, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselőt, a megyei közgyűlés alelnökét választották meg a soproni szervezet elnökévé. Alelnökök: Ifj. Dr. Arzsin Miklós, Kovács Ferenc, Rádonyi László, Szarka László.

Ágfalva: Családi Nap Kilenvedik alkalommal rendezik meg Ágfalván a Napsugár Óvoda családi napját. 2003. május 31-én, szombaton, 15 órakor kezdődik a rendezvényen, amelyen valamikori és jelenlegi tagjaival együtt ad műsort az óvoda néptánccsoporttja. Az egész napos program során pónilovaglás, bográcsgulyásfőzés,bábszínház mellett, színes szabadtéri programok várják a látogatókat.

 Horvát műsor Kópházán A bécsi "Kolo Slavuj" horvát népiegyüttes lép fel Kópházán május 31-én, szombaton, 20.00 órakor a kópházi műveődési házban. A kultúrcsoport burgenlandi horvát énekeket, táncokat mutat be, amelyet baráti találkozó követ.


Segítség a bajban Az elmúlt napokban lezúdult hatalmas mennyiségű csapadék komoly károkat okozott számos Győr-Moson-Sopron megyei
településen. A néhol özönvízszerű égi áldás közutakban, átjáróhidakban, árkokban tett komoly károkat.
Az érintett települések jelezték, hogy az önkormányzati vagyonukban keletkezett veszteségeik miatt, kárenyhítésért a Megyei Területfejlesztési Tanácshoz (MTT) fordulnak. A Tanácshoz sorra érkeznek a segítségkérő levelek.
Dr. Szakács Imre a Megyei Közgyűlés és egyben a MTT elnöke elmondta, hogy folyamatos a kapcsolattartás és az egyeztetés a károkat szenvedett településekkel. A Megyei Területfejlesztési Tanács és Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a helyszínen tájékozódtak a károkról.
"A MTT 2003-ban 40 millió forintot különített el a váratlan, az önkormányzati feladatokat érintő természeti és más katasztrófából eredő - vis maior - károk enyhítésére"- tájékoztatott Szakács Imre.
A településeknek az elszenvedett károk jelzésén túl konkrét dokumentumokkal (szakvélemények, költségvetés) alátámasztott tényleges támogatási kérelmet kell a MTT-hoz benyújtaniuk. A dokumentumok már készülnek.
P.Z.