CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 31., szombat 13:59


MÁV-menetrend-változás- Gyermeknap a GyIK-ban- 'Görög szigetek és Velence kőrajzokban'- Érettségi szakmunkásoknak- AMI: nyilvános diplomavédés- Új szak a Széchenyi István Egyetemen

Hírek, események

MÁV-menetrend-változás 2003.június 1-jével, a MÁV menetrendjében változások lépnek életbe. Ezzel egyidőben a GYSEV Rt. Sopron – Szombathelyi vonalának menetrendjében is lesznek kisebb módosítások .
A változások a Harka és Pereszteg állomásokra, illetve onnan közlekedő utasokat érinti. Az utaslétszám csökkenése  miatt  az eddiginél kevesebb vonat áll meg a fenti állomásokon.
A vonatok ezen túlmenően régi menetrendjük szerint közlekednek.
Az utasokat kérjük, hogy utazás előtt tájékozódjanak a menetrendről ! Az iInformáció telefonszáma Sopronban: 99-517-212.

Gyermeknap a GyIK-ban   2003. június 1-én,  9-12 óráig  Játszóház várja a gyermekeket a Gyermek- és Ifjúsági Központban, ahol arcfestés, papírhajtogatás, levegőre szilárduló gyurmázás; bőr tárgyak készítése között választhatnak a résztvevők, 200 Ft-os részvételi díj ellenében.
9-15 óráig próbálható ki az óriási ugráló vár, a csúszda, 10 órától a Tini Színi Tanoda bemutatja a Dzsungel könyve című zenés darabot. 11- 13 óráig: Játékos ügyességi versenyekben – aszfaltrajz-verseny, zsákbafutás, lufiborotválás, lángosevő-verseny, célbadobás, kötélhúzás – próbálhatják ki magukat a gyermekek.

"Görög szigetek és Velence kőrajzokban" címmel nyílik meg a Pannónia Galériában (Várkerület 75.), Varga Győző  grafikusművész kiállítása. A tárlatmegnyitót Giczy János festőművész tartja. A kiállítás megtekinthető: június 30-ig, naponta 9-17 óráig.

Érettségi szakmunkásoknak A Fáy András Gazdasági Szakközépiskola (Sopron, Teleki pál u. 26.) felvételt hirdet a 2003. szeptemberében iduló, kétéves, érettségire felkészítő, nappali tagozatos (ifjúsági) osztályába. A jelentkezés feltétele: szakmunkás bizonyítvány és 21 év alatti életkor. Érdeklődni a 99-510-092-es telefonszámon lehet.

AMI: nyilvános diplomavédés A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete építész-tervezőművész és formatervező-művész hallgatóinak nyilvános diplomavédése zajlik 2003. június 2-5. között, naponta 10.00-18.00 óráig a Festőteremben (Sopron, Petőfi tér 8.)
A diplomakiállítás június 15-ig tekinthető meg, naponta 10.00 -18.00 óráig. Tel/fax: 99-345-180 Honlap: www.nyme.hu E-mail: ami@fmk.nyme.hu.

Új szak a Széchenyi István Egyetemen Az Egyetemi Tanács májusi ülésén elfogadta a gyógytornász szak indításának kérelmét.
Az új szak az Egészségügyi és Szociális Intézetben kap helyet, az oklevélben a szakképzettség megnevezése gyógytornász, a képzés szintje főiskolai, időtartama 8 félév, a legkisebb összóraszám 4000. A szak indításának tervezett időpontja 2004. szeptember. A tervezett gyógytornász szakon az alapozó elméleti ismeretek és gyakorlati készségek: anatómia-, élettan-kórélettan, biomechanika, általános pszichológia és egészségpedagógia, biológia. Szaktudományi elméleti ismeretek és gyakorlati képességek: ápolástan, fizioterápia elmélete és gyakorlata, testképző gimnasztika, kineziológia elmélete és gyakorlata, fizikoterápiás eljárások és módszerek, belgyógyászati fizioterápia, rehabilitáció, intenzív terápia stb. Társadalomtudományi ismeretek: filozófia, egészségügyi etika, egészségügyi gazdaságtan, szociológia és szociálpolitika stb. A képzési cél, olyan szakemberek képzése, akik képesek: mozgásszervi status felvételére, dokumentálására, valamint az egészséges mozgásképesség kritériumainak megállapítására, fizioterápiás és rehabilitációs terv készítésére és rehabilitációs programok végrehajtására. Az Egyetemi Tanács 20 fő részvételével a szavazáson, egyhangúlag elfogadta a gyógytornász szak indításának kérelmét.(www.edupress.hu)