CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. június 01., vasárnap 12:12


Régió 1.


Leveleki házi rétes

Régió 1.


Lehet, hogy most mindannyiuknak megvan a véleménye, milyen hiányos is az én tájékozottságom, de bevallom, nem hallottam még hírét a Leveleki házi rétesnek. Neten barangolván ütötte meg a szemem a mozgó ajánlat - rákattintottam. Azt hittem, receptgyűjteményt fogok találni - no igen, megintcsak vészes naivitás: a flash nyilván pénzért mocorgott ott, ahol mocorgott, szóval kikötöttem egy http://www.hazi-retes.hu/ nevű weboldalon, ahol gyümölcsös, zöldséges és egyéb ízesítétű réteseket készítő és forgalmazó kft. ismertette és ajánlotta szolgáltatását, illetve réteseit.

Ahogyan a reklámszakemberek azt már régen tudják: szokatlan és/vagy mozog - ez a figyelemfelkeltő hirdetés alapja. Én sem itt akartam kikötni, hanem ahogyan a cikk címe is jelzi: a régióval kapcsolatos vonatkozások közt szerettem volna böngészgetni, de hát közbejött ez a kis kitérő. Mivel nyilván sokan szeretik a rétest Önök közül, akik e cikket olvassák, azért megmozgatom Kedves Olvasóim fantáziáját a változatossággal - hátha kedvet kapnak, és valamelyiket otthon is megpróbálják elkészíteni vagy elkészíttetni a sütni-főzni tudó családtaggal. Tehát: gyümölcsös rétes van almás, meggyes, barackos, szedres, szilvás, zöldségesből készíthetünk káposztás, brokkolis, karfiolos és mexikói stílusút, az egyéb kategóriásak pedig lehetnek a túrós, mákos, rizses-gyümölcsös vagy diós-almás rétesek, de mindjárt hozzáteszem, hogy kedvenc üzletemben nekem az almás-mákos a kedvencem, olyan viszont e helyen nem készül - "komoly hiányosság" - azonkívül emlékszem, nagymamám tököset is csinált, meg rebarbarásat is... úgyhogy ne is csiklandozzuk tovább azokat az ízlelőbimbókat e kívánatos étkek sorolásával, "vissza a kályhához", ahonnan elindultam: régió.

Szombathelyi lévén a szombathelyi vonatkozásokat kerestem a régión belül, hogy ezáltal is jobban meg tudjam Önökkel ismertetni régiónk nagymúltú települését, az élhető várost, a szívemnek oly kedves "Savariát".

Az egyesületekkel kezdtem. A http://www.extra.hu/gothard/idx.htm link a Gothard Amatőrcsillagászati Egyesület honlapja.


Városunkban tevékenykedik a Savaria Legio Egyesület is. http://www.savarialegio.hu/



Folytatása következik...

Sebők Lili