CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 02., hétfő 14:11


Az Ikva Rádió hírei

Nyári tábort szervez a gyermekeknek egy hetes turnusokban, négy héten keresztül, június 16-tól a Soproni Gyermekjóléti Szolgálat. A tábor díja 4.500 Ft, mely az ebédet is tartalmazza. Sámson Tímea, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa elmondta, hogy sport, játék, kézmûves foglalkozás, bobozás is szerepel a tervezett programban. Az érdeklõdõk a következõ telefonszámot hívják: 524-361.

Az Oktatási Minisztérium a soproni székhelyû egyetem és a szombathelyi fõiskola tervezett integrációjáról megbeszélést hív össze júniusban. A szombathelyiek szerint a csatlakozás csakis az önkéntesség elve alapján történhet.

Az elmúlt napokban lezúdult hatalmas mennyiségû csapadék komoly károkat okozott számos Gyõr-Moson-Sopron megyei településen. A néhol özönvízszerû égi áldás és jégesõ közutakban, átjáróhidakban, árkokban okozott károkat. A Megyei Területfejlesztési Tanács 40 millió forintot különített el a váratlan, az önkormányzati feladatokat érintõ természeti katasztrófából eredõ károk enyhítésére"- tájékoztatott Szakács Imre, a MTT elnöke.

Kapuvár és a környék falvai kistérségi társulást hoztak létre, hogy segítség a Lumnitzer Sándor kórház mûködését. A Gyõr-Moson-Sopron megyei kiskórház így könnyebben tud pályázni mûszerek beszerzésére és osztályok bõvítésére. A támogatást lakosaik számának arányában adják a települések.

Hruby József alpolgármester fogadóórát tart szerdán 9.00-tõl 12.00 óráig az alpolgármesteri titkárságon a Polgármesteri Hivatalban.

625 kistelepülés postáját zárja be a Magyar Posta Rt. a jövõ év végéig. A döntést - az illetékesek szerint - gazdasági kényszer és a posta modernizációs programja indolkolja. A megszûnõ hivatalok körülbelül egyharmada a Nyugat-Dunántúlon van.

A férfi kosárlabda NB I A csoportjába való feljutásért játszott mérkõzésen a SMAFC a Soproni Ászok KC-t fogadta a végeredmény: 79:71. Visszavágó holnap 18.00: Sportcentrum.

Véradás: június 3-án, kedden 14.00-17.00 Soproni Rendészeti Szki.hallgatói adhatnak vért a területi vérellátó intézetben. júni. 5. csütörtök 12.00-16.00 Petõházi Cukoripari Rt. munkatársait és a község polgárait várják a Kinizsi Teremben.

Tovább gyengül a Soproni Postás bajnoki ezüstérmes kosárlabdacsapata. Három meghatározó játékos, Englert Orsolya, Csákány Emõke és Papp Krisztina már korábban aláírt a Szolnok együtteséhez. Eördögh Edit 2+1 éves szerzõdést kötött a Diósgyõrrel. A sikeredzõ, Meszlényi Róbert pedig a kecskeméti férficsapat trénere lesz.

A Soproni Kereskedelmi És Iparkamara tanulószerzõdést ajánl azoknak a fiataloknak, akik jelenlegi végzettségükkel nem tudnak elhelyezkedni, vagy szeptembertõl nem tudnak továbbtanulni. A képzés ideje alatt járó 3.000-15.000 Ft mellett kedvezményes étkeztetésre, munkaruhára és utiköltségtérítésre számíthatnak a fiatalok. Az érdeklõdõk a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Deák téri székházában kaphatnak további információt.

Szülésre felkészítõ tanfolyamot szervez a Független Bábák Szövetsége Sopronban a Balfi u.39. szám alatt, június 6-7-én. A tanfolyam fõ témái: felkészülés a várandósságra, terhességgondozás, a szülés, a baba és gondozása, szoptatás. Érdeklõdni a következõ telefonszámokon lehet: 505-288 és 354-005.