CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. június 02., hétfő 14:16


Fogyasztóvédelmi konferencia

Fogyasztóvédelmi konferencia

2003. június 2-án Kalmár István alpolgármester nyitotta meg a Városházán a Győr-Moson-Sopron Megyei Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által szervezett konferenciát.
Az alpolgármester beszédében hangsúlyozta a Főfelügyelőség szerepét Sopron és környéke idegenforgalmi szolgáltatásainak minőségének javításában, a térség turisták számára vonzóvá tételének céljából.


A résztvevők egy csoportja,  baloldalon Simon István

Simon István a Főfelügyelőség vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a szomszédos megyékkel közösen, öt megyére kiterjedően megbeszélik, elemzik az ellenőrzési módozatokat, a hatósági és egyéb tevékenységek tapasztalatait, az ellenőrzések mélységét és az alkalmazásra kerülő szankciókat. A konferencia gyakorlati ellenőrzési tevékenységgel is párosul, a harmadik napon vonják le a következtetéseket az itt tapasztaltakról Ez különösen fontos az idegenforgalmi főszezon kezdetén, hogy az érintettek még időben kiküszöbölhessék az esetleges hiányosságokat a vendéglátás és élelmiszer kereskedelem terén.

Arra a kérdésre, hogy az eddigi régiós ellenőrzések és külföldi tapasztalatok alapján milyen intézkedést javasolna, a főfelügyelő beszámolt arról, hogy a tavalyi tapasztalatok kedvezőtlenek voltak, ugyanakkor az uniós országokban tapasztalt egy itthon is használható kezdeményezést, az EU-s fogyasztóvédelmi irodák felállításával, amelyekben minden kommunikációs eszközt felhasználnak a fogyasztócentrikus tájékoztatásra.

tsz