CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 05., csütörtök 01:51


Ünnepi Könyvhét 2003: Jókai Anna- Közmûvelõdési Közhasznú Társaságok Konferenciája- Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra- Genius Mûvészeti Alapiskola évzárója- Orgonahangverseny és életmûkiállítás

Hírek, események

Ünnepi Könyvhét 2003: Jókai Anna 2003. június 6-án, pénteken, 17:00 órakor a A mérleg nyelve címû elõadáson Jókai Anna Kossuth-díjas író mesél új könyvérõl és életérõl. a Széchenyi István Városi Könyvtárban, Sopron, Pócsi u. 25. Az esemény az Ünnepi Könyvhét 2003. programja. További Ünnepi Könyvheti programok, további meghívottakkal a soproni Programajánlóban.

Közmûvelõdési Közhasznú Társaságok II. Országos Konferenciája 2003. június 6-án, pénteken kerül sor a Közmûvelõdési Közhasznú Társaságok II. Országos Konferenciájára a Gyermek- és Ifjúsági Központban, Sopron, Ady Endre u. 10.

Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúra A Napra-forgó Közalapítvány-t Gyõr-Moson-Sopron Megye Közgyûlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott 6 szociális intézményben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.
A közalapítvány célja, hogy minden évben a rászorulókra irányítsa a figyelmet, ezért a Megyei Sportigazgatóság koordinálásával - a Megyei Szabadidõsport, a Kerékpár- és a Természetbarát Szövetség szervezésében - tavalyhoz hasonlóan az idén is megszervezik az OTP - Napra-forgó Jótékonysági Kerékpártúrát.
A túra úticélja a táplánypusztai dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon lesz.
Indulási hely és idõ: 2003. június 6-án,  péntek 9 óra, Megyeháza elõtti tér.
A résztvevõket köszönti: dr. Szakács Imre, a megyei közgyûlés elnöke és dr. Gresa István, az OTP Nyugat-dunántúli Régiójának ügyvezetõ igazgatója
A kerékpártúra az Árpád út, Felüljáró, (marcalvárosi iskolák csatlakozása az Arany iskola elõtt), Temetõ, Vasúti átkelõ, Szent Imre út, József Attila utca (szabadhegyi iskolák csatlakozása a Rózsák terén), Fehérvári út, Táplánypusztánál vezetõ útvonalon halad majd.
A szervezõk felhívják mindenki figyelmét arra, hogy a túra nem verseny, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezése kellemes
kerékpározással kísérve.
- Külön öröm számunkra, hogy a diákok - reményeink szerint - szép számmal részt vesznek, s így fiatal korban szembesülhetnek azzal, hogy nem mindenki egészséges, s hogy mennyire meg kell becsülni, ha valaki az - hangzik a szervezõ Gyõr-Moson-Sopron Megyei Közgyûlés felhívása..

Genius Mûvészeti Alapiskola évzárója 2003. június 6-án, pénteken, 18:00 órakor a Genius Mûvészeti Alapiskola évzáró bemutatójára kerül sor a  Gyermek és Ifjúsági Központban.

Orgonahangverseny és életmûkiállítás Csák Máté építész születésnapján A soproni evangélikus templomban (Sopron, Templom u. 10), Csák Máté, építész 65. születésnapjára rendezett ünnepi elõadásra kerül sor 2003. június 6-án, pénteken, 19 órakor   Közremûködik: Somogyi-Tóth Dániel orgonamûvész
     Mûsoron:
     Boelmann: Suite Gothique
     Bach: G-dúr preludium és fúga
     Clerambault: Dialoque
     Liszt: B-A-C-H preludium és fúga
     Bach: Kommst Du, Jesu, vom Himmel herunter – korálelõjáték
     Bach: C-dúr toccata, adagio és fúga
A rendezvényre a belépés díjtalan!
Csák Máté építés 65. születésnapja alkalmából rendezett életmû-kiállítás megnyitója a Hajnóczy-házban június 7-én szombaton 11órakor lesz.
.