CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. június 06., péntek 23:56


A közelgő EU feladatokra, lehetőségekre, a minőségre és a 'rejtett' szponzorálási lehetőségekre koncentrálnak a résztvevők

Közművelődési Közhasznú Társaságok II. Országos Konferenciája

Közművelődési Közhasznú Társaságok II. Országos Konferenciája

A Gyermek- és Ifjúsági Központban tartják június 6-án és 7-én  a Közművelődési Közhasznú Társaságok II. Országos Konferenciáját. A rendezvényre több mint 20-an érkeztek Budapest, Eger, Szolnok, Orosháza, Gödöllő, Oroszlány, Tatbánya közművelődési intézményeiből.

Az első konferenciára 2002-ben Pakson került sor, akkor a közösségi művelődés új lehetőségei és a tapasztalatcsere  volt a cél, Sopronban a közelgő EU csatlakozás határozta meg ez előadások témáit.

A Közművelődési Társaságok Közhasznú Egyesületével közösen szervezett konferenciát Sógor Ferenc a Gyermek- és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója nyitotta meg, Kalmár István alpolgármester  köszöntötte a jelenlévőket.
A délutáni program során két előadást hangzott el. Dr.Szűcs Edit a Soproni Egyetem adjunktusa az  ISO minőségbiztosítási rendszer és a művelődés kapcsolatáról beszélt, kiemelve a minőségbiztosítási rendszerek alkalmazásának fontosságát az EU csatlakozás után.


Dr.Szűcs Edit a Soproni Egyetem adjunktusa
Lautner Anikó a svédországi TVB munkatársa egy ottani EU projektet mutatott be, ezután a vendégek látogatást tettek a Liszt Ferenc Konferencia és KulturálisKözpontban.
Június 7-én a konferencia résztvevői tájékoztatót hallhatnak a Közművelődési Társaságok Közhasznú Egyesületének megalakulásáról, majd Papp Ferenc közművelődési szakértő, a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központ igazgatója tart előadást a  közművelődésben alkalmazható szponzorálási technikákról a
"rejtett" szponzorálási lehetőségekről.
A kétnapos tanácskozás a fertőrákosi Kőfejtő és Balf megtekintésével zárul.

tsz