CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. jĂşnius 07., szombat 09:00


A GySEV 'kiszáll'- Szabadtéri pünkösdi istentisztelet -Kiállítás:'Sebesen zúgó szélnek zendülése'- - Bortúra- Tenplomos Napok Bánfalván- Ágfalva: istentisztelet és határnyitás- Múzeumi nyitvatartás

Hírek, események

A GySEV nem támogatja tovább a soproni kosarasokat A soproni kosárlabdasportot több évtizeden kerestül támogató GySEV Rt. kiszáll a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapat támogatásából. A lépést a vasúttársaság a vesztességes gazdálkodásával és az új stratégiájával indokolja. Tötök Zoltán ügyvezető elmondta, a csapat további működése biztosított, a klub nevéről, amelyből értelemszerűen a GySEV kikerül a sportklub Sopron várossal egyeztet.

"Sebesen zúgó szélnek zendülése..." címmel 2003. június 8-án, vasárnap, 18:00 órakor Sarkady Antal kiállítása nyílik a Káptalanház Galériában (Szt. György u. 7.)
A kiállítást köszönti Szokolay Sándor zeneszerző, tárlatmegnyitót tart Bősze Balázs költő, tanár. A kiállítás július 1-ig, naponta 8-17 óráig tekinthető meg.

Szabadtéri pünkösdi istentisztelet A soproni Református Egyházközség pünkösdhétfőn istentiszteletét a Fertő-Hanság Nemzeti Park központjában a "Kócsagvárban" tartja. Az immár hagyományossá vált szabadtéri istentisztelet 10 órakor kezdődik, a református templom elől (Deák tér 2. sz.) 9.00 órakor autóbusz indul az istentisztelet helyszínére.

Pünkösdi Bortúra Nyitott pincék rendezvénysorozat keretében 2003. június 7-9 között a történelmi borvidéket bejáró pünkösdi bortúrára hívja a szervező, a Bacchus Arts Stúdió  a nemes és elegáns borok kedvelőit, akiket ezúttal a Jandl Család borai várnak, Fertőrákoson a Patak sor 26. szám alatt.

Tenplomos Napok Bánfalván A Bánfalváért Baráti Kör Egyesület mindenkit szeretettel hív Hagyományőrző Pünkösdölésre, amely  2003. június 9-én, hétfőn, 15 órakor a Hajnal téren kezdődik.

Fellépnek: művészeti csoportok, táncosok, zenészek

Vendégek: Szent Borbála Kórus, Brennbergi Óvoda, Lajta Néptáncegyüttes, Auto-Motor veterán Club
Helybéli fellépők: Bánfalvi Óvoda, Bánfalvi Kórus, Blueberry Band, Fenyő téri iskolások,

Kapcsolódó cikk:
Templomos Napok Bánfalván 2002.

Ágfalva istentisztelet és határnyitás Hagyományos, 15.30-kor kezdődő  pünkösdhétfői ökumenikus istentiszteletre kerül sor az ágfalvi katolikus templomban, majd a már szintén  hagyományossá vált határnyitásra kerül sor a település határában, a B20-as határjelnél, ahol az Ágfalva és Lépesfalva (Loipersbach) között közlekedők 10-20 óra között vehetik igénybe a gyalogos vagy kerékpáros átkelőt.

Ünnepi múzeumi nyitvatartás a Soproni Múzeum június 8-án, vasárnap nyitva lesz, június 9-én, és 10-én, azonban zárva tart. A negycenki Széchenyi istván Emlékmúzeum szintén vasárnap fogad látogatókat, hétfő: szünnap.