CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. június 08., vasárnap 10:26


Európa trónján az AC Milan

Focinapló - 2003. május

Focinapló - 2003. május

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

május 4. Németországban a Bayern München fölényesen nyerte az idei bajnokságot, Angliában a Manchester United nyert, mivel a Liverpool már korán, az Arsenal pedig röviddel a vége előtt omlott össze. Olaszországban a Juventus hozta a tavalyi jó formáját, míg Franciaországban az Olimpique Lyon is duplázni tudott tavaly után, míg a Marseillenek nem sikerült a bravúr, a Monaco-t pedig a rossz anyagi helyzete miatt a másodosztályba száműzték.

május 6. A Népstadionban csupán mintegy 12.000 néző előtt a Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros és a Debrecen csaptak össze. Hiába lőtt 3 gólt a Ferencváros, csak 2:1-re tudott nyerni, mivel a kapus Szűcs Lajos öngóljára Tököli duplája válaszolt.

május 14. A Bajnokok Ligájának elődöntőjében a Milan két dögunalmas meccsen idegenben lőtt góllal (0:0; 1:1) legyőzte az Internazionalét, míg a Real Madridot parádés találkozókon (2:1; 1:3) búcsúztatta a Juventus, így idén olasz házidöntőt rendeznek Manchesterben.

május 21. Sevillában megrendezték az idei UEFA-kupa döntőjét, itt változatos, harcos mérkőzésen a Porto hosszabbítás után 3:2-re legyőzte a Celtic Glasgow gárdáját.

május 28. A kritikusok jóslata bebizonyult, az AC Milan kínkeserves mérkőzésen lépett fel Európa trónjára. A manchesteri BL-döntő tipikus olasz mérkőzés volt, mely a védelmek nagy harcát hozta. A 0:0-ás rendes játékidő és a hosszabbítás után 11-esek döntöttek a Milan javára.