CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. jĂşnius 11., szerda 23:02


Gazdag János játszott vibrafonon


Vizsgamunkák és más szépségek


Gazdag János játszott vibrafonon


A megnyitó fényét a címben nevezett fiatalember, szintén az iskola tanulója, emelte játékával.

- < > -

A feladat volt: egy rokokó paraván hangulatához illő textíliát tervezni a keretbe. Emléktábla domborművel. Zöldségespavilon méretarányos makettje. Gyűrű, nyakkendőtű üvegtetejű tárlóban, rézkarc, fametszet, fóliakarc, papírszövés a falakon és a paravánokon...

Az első teremben a mestermunkák vannak, az ötödikes, szakmai vizsgájukat majd június 17-18-án letevők vizsgaalkotásai. Grafikai, szobrász, textiles, ötvös stb. mukák. Szombathelyen, a Megyei Művelődési Központ második emeletén, a Médium Galériában ma, június 11-én szerdán 17 órakor nyílt meg a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulóinak évzáró kiállítása. A második-harmadik teremben mind a négy évfolyam munkáiból válogattak a látogatók számára. Csodálatos alkotások kerülnek ki a tizenéves fiatalok keze alól. Érdemes elmélyedni a sokoldalú, változatos látványban, amely művek azért mégis tematikai csoportokra oszthatók: természeti tárgyak, portré, teljesalakos emberábrázolás, elvont, ismétlődő formák által kialakuló összhatás, és az alkalmazott grafika olyan megjelenései, melyekkel nap mint nap találkozunk, például könyvborító, plakát, magazin stb.

Megismerkedünk a mesterségbeli tudásban még nem évtizedes múlttal a hátuk mögött alkotó diákokkal - műveik által, és látjuk: meglehetősen biztosan alkalmazva a különböző technikákat feladatul kapott témák kötelező kidolgozásában mennyire jelen tud lenni mégis, mennyire ki tud bontakozni a sok-sok egyéniség saját művészi világa!!

Ha van egy csepp idejük, lehetőségük, ugorjanak fel a másodikra a megyei művelődési központba Szombathelyen, és hajoljanak közel a jobbnál jobb, érdekesebbnél érdekesebb képekhez, szem elől nem tévesztve: "gyerekek" készítették őket.



A kép forrása: www.jpte.hu/pecs/vasarely/termesz.html

Sebők Lili