CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 12., csütörtök 19:54


Az Ikva Rádió hírei

Felavatták a 8 férõhelyes, fogyatékos személyek ápoló-gondozó célú lakóotthonát a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonának területén. A beruházás több mint harmincmillió forintba került. A beruházás célja az intézményi zsúfoltság mérséklése mellett, az intézményben nagykorúvá vált lakók számára - a Szakértõi Bizottság felülvizsgálati eredményére alapozva - kisközösségi ellátási forma megszervezése volt, mely önellátási képességük növelését jobban elo tudja segíteni.

Fertõd néhány év múlva Kelet-Közép-Európa kulturális központjává válhat. Már elkészült az Esterházy-kastély teljes rekonstrukciójának virtuális terve. A fellelhetõ dokumentumok alapján rekonstruálják az eredeti épületegyüttest, amelynek látványossága volt az 1768-ban épült - de ma már csak alapjaiban itt-ott fellelhetõ - operaház. A program hat év alatt fejezodik be, mintegy 30 milliárd forintból.

Negyvenhatodik alkalommal kezdõdik meg június 20-án Sopronban az Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat, mely július 13-ig tart.

Elkészült a Soproni Rendõrkapitányság saját emblémája. "A hovatartozásunkat mutatja" mondta a karjelzésrõl dr.Boros Gábor, Sopron rendõrkapitánya. Munkatársaival együtt, eddig a megye emblémája volt az ingére varrva, mostantól azonban a város címerével díszített karjelzést viselik majd.

Nyári tábort szervez a gyermekeknek egy hetes turnusokban, négy héten keresztül, június 16-tól a Soproni Gyermekjóléti Szolgálat. A tábor díja 4.500 Ft, mely az ebédet is tartalmazza. Sámson Tímea, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa elmondta, hogy sport, játék, kézmûves foglalkozás, bobozás is szerepel a tervezett programban. Az érdeklõdõk a következõ telefonszámot hívják: 524-361.

Ugyancsak június 16-tól indulnak az Aquarázs Sportegyesület egy hetes nyári táborai. A lovas tábor létszáma már betelt, de az aerobik, kosárlabda, kézmûves, néptánc turnusokra még holnapig várják a jelentkezõket a Lõvér Uszodában. Az 5.100 Ft-os részvételi díj az ebédet is tartalmazza.

A Fenyõ-téri iskolában is lesz sport napközi 2 X 1 hetes csoportban június 16-20 ill. 23-27 között. A tábor díja 5.000 Ft/hét, mely tartalmazza az ebédet a közeli vendéglõben. A gazdag programban szerepel lovaglás, úszás, sport játékok:foci, kosár, kézilabda és kirándulás. Jelentkezni lehet Polczer Alidánál 30/607-5385 vagy az Ikva Rádióban.

Ötvenezer süllõivadékot telepítettek a Fertõ tóba a Gyõri "ELÕRE" Halászati Szövetkezet halászai. Ezzel befejezõdött a halutánpótlás. Az elmúlt hetekben már kijuttattak a tóba mintegy húszezer darab csukaivadékot is.