CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 13., péntek 16:04


Az Ikva Rádió hírei


Új lakóotthont adtak át sérült embereknek Sopronban. Az Országos Fogyatékosügyi Program kiemelt részeként indult a "lakóotthoni program". Ennek célja, hogy minél több, kislétszámú otthon létesüljön, amelyekben önállóan, kisközösségi formában élhetnek a sérült emberek. Sopronban az Egészségügyi Gyermekotthonban nyolc férőhelyes lakóotthon épült több mint 30 millió forintból. A beruházást az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatta.

Fertőd néhány év múlva Kelet-Közép-Európa kulturális központjává válhat. Már elkészült az Esterházy-kastély teljes rekonstrukciójának virtuális terve. A fellelhető dokumentumok alapján rekonstruálják az eredeti épületegyüttest, amelynek látványossága volt az 1768-ban épült - de ma már csak alapjaiban itt-ott fellelhető - operaház. A program hat év alatt fejeződik be, mintegy 30 milliárd forintból.

Negyvenhatodik alkalommal kezdődik meg június 20-án Sopronban az Soproni Ünnepi Hetek rendezvénysorozat, mely július 13-ig tart.

A következo szezontól Pintér Attila irányítja a Matáv Sopron labdarúgócsapatának edzéseit. A Fradi korábbi játékosa Komjáti Andrást váltja a soproni kispadon. A klub a tavalyi költségvetését csökkentette, idén 320-330 millió forintból gazdálkodhat. A kitűzött cél a 7.- 9. hely valamelyikének megszerzése. A Sopron vezetése a labdarúgó liga ajánlására a személyi kiadásokat is csökkenti, mintegy 20-25%-kal.

Elkészült a Soproni Rendőrkapitányság saját emblémája. "A hovatartozásunkat mutatja" mondta a karjelzésről dr. Boros Gábor, Sopron rendőrkapitánya. Munkatársaival együtt, eddig a megye emblémája volt az ingére varrva, mostantól azonban a város címerével díszített karjelzést viselik majd.

Nyári tábort szervez a gyermekeknek egy hetes turnusokban, négy héten keresztül, június 16-tól a Soproni Gyermekjóléti Szolgálat. A tábor díja 4.500 Ft, mely az ebédet is tartalmazza. Sámson Tímea, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa elmondta, hogy sport, játék, kézműves foglalkozás, bobozás is szerepel a tervezett programban. Az érdeklődők a következő telefonszámot hívják: 524-361.

Ugyancsak június 16-tól indulnak az Aquarázs Sportegyesület egy hetes nyári táborai. A lovas tábor létszáma már betelt, de az aerobik, kosárlabda, kézműves, néptánc turnusokra még holnapig várják a jelentkezőket a Lővér Uszodában. Az 5.100 Ft-os részvételi díj az ebédet is tartalmazza.

A Fenyő-téri iskolában is lesz sport napközi 2 X 1 hetes csoportban június 16-20 ill. 23-27 között. A tábor díja 5.000 Ft/hét, mely tartalmazza az ebédet a közeli vendéglőben. A gazdag programban szerepel lovaglás, úszás, sport játékok, foci, kosár, kézilabda és kirándulás. Jelentkezni lehet Polczer Alidánál 30/607-5385 vagy az Ikva Rádióban.

Ötvenezer süllőivadékot telepítettek a Fertő tóba a Győri "ELŐRE" Halászati Szövetkezet halászai. Ezzel befejeződött a halutánpótlás. Az elmúlt hetekben már kijuttattak a tóba mintegy húszezer darab csukaivadékot is.