CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. jĂşnius 14., szombat 12:57


Tanévzárók- Fertőrákos: Díszkút a népszavazás emlékére- Négy évtized színei:Tranta Julianna tárlata- Incze János Dés gyűjteményes tárlata - 20 éves a Hot-Hat Ragtime Band- Tanévzáró a Zeneiskolában

Hírek, események

Véget ért a tanév Véget ért a 2002/2003-as tanév. Már a hétvégén több soproni iskolában megtartották az évzáró ünnepségeket, illetve a nyolcadikosoknak rendezett, hagyományossá vált ballagást. A Lackner Kristóf Általános Iskola, a Fenyő téri Általános Iskola, a Kozmutza Flóra Általános és Speciális Szakiskola tanulóival együtt a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulói is évzárón búcsúztak a tanévtől és az iskolától.

Fertőrákos: Díszkút a népszavazás emlékére Fertőrákoson is elkészült az 1921. évi népszavazás 80. évfordulóján az Orbán-kormány által rendeletben ajándékozott, a történelmi eseményre emlékeztető emlékmű. Kovács György szobrászművész alkotása – három összefonódó faág és három madár –  a horvát, a magyar és a német közösség összefogását jelképezi. és egy kutat díszít. A díszkutat Palkovits János, Fertőrákos polgármestere avatta fel.

A Soproni Képzőművészeti Társaság szervezésében Tranta Julianna kiállítása nyílik Négy évtized színei címmel a Várkerület Galériában (Sopron, Várkerület 19.) A kiállítást megnyitja: Füzi Edit, a Képzőművészeti Társaság titkára. Közreműködik: T. Horváth József
A kiállítás megtekinthető: 2003. június 29-ig, hétköznapokon 10-17 óra között, szombaton és vasárnap 14-18 óra között.

Incze János Dés gyűjteményes tárlata A soproni Erdélyi Házban (Fövényverem u. 15.) Incze János Dés festőművész gyűjteményes kiállítása nyílik 2003. június 15-én, 18 órakor. A kiállítást megnyitja: Takács Péter festménybecsüs, műgyüjtő. A kíállítás megtekinthető: 2003.július 15-ig munkanapokon 10-15 szombaton 10-12 óra között.

A Hot-Hat Ragtime Band 20 éves születésnapi koncertje 2003. június 15-én vasárnap, 18:00 órakor a Liszt Ferenc Konferenciaközpont Hungária Serház teraszán kezdődik a Hot-Hat Ragtime Band 20 éves születésnapi bulija. A vidám zenés rendezvényen  közreműködik a Brass Brothers. A belépés díjtalan!

Tanévzáró a Zeneiskolában A Soproni Zeneiskola hagyományos tanévzáró hangversenyét hétfőn, június 16-án, 17.30 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Széchenyi termében tartja.