CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sziget

2003. június 15., vasárnap 23:10


Visszaszámlálás indul

Visszaszámlálás indul

10 év telt azóta, hogy megismerhettük őt. 10 együtt töltött hosszú hét, és a 11. sincs már olyan messze. 10 éves a Sziget idén, évei számát tekintve még éppen csak serdülőkorba lép, de a fesztivál komolyságát tekintve, már régen nem gyerek, hanem emberek tíz-, sőt százezreit megmozgató nagyszerű és egyúttal profi rendezvény. Lássuk, mit tartogat számunkra az idei év az Óbudai szigeten.

A Sziget.hu sem túl beszédes az ezévi programot illetően. Mintha nem is lenne nagyszínpad, legalábbis a programja teljesen hiányzik. Vagyis egy kis keresgélés után csak rábukkan az ember, és az is kiderül, miért ez a titkolózás. A szervezők csak a biztos fellépők nevét hozzák nyilvánosságra, akikkel már a szerződést aláírták, és biztosra lefixáltak mindent. Az előző években gondot jelentett, hogy az idejekorán kiderült nagy nevek, miután a jegyeladást fellendítették, végül lemondták a produkciójukat, és emiatt a szervezőirodának kellett megbirkóznia a csalódott jegyvásárlókkal.

Azért a tuti fellépők között is akad már egy-két hangzatos név, gondolok itt a jamaikai Shaggyre, a brit Massive Attackre, a német H-Blockxra, és a többiekre. Nem is beszélve a többi színpadon fellépő további százakról, így idén is mindenképpen érdemes kinézni.

Tavaly már megismerhettünk egy német sztáregyüttest, a Die Toten Hosent, az H-Blockx egy hozzájuk hasonlítható hírnevű német nagyágyú. A Döglött Nadrágok tavaly rengeteg embert vonzottak némethonból, ahonnan már a korábbi években is óriási volt az érdeklődés, a Die Toten Hosen azonban mégjobban fellendítette a németországi keresletet. Ez minden bizonnyal az H-Blockxszal is hasonlóképpen fog történni.

A visszaszámlálás mindenesetre megindult, és amilyen gyorsan elröppent az elmúlt 10 év, olyan gyorsan köszönt ránk az idei augusztus is. Sőt, idén még addig sem kell várnunk, hiszen már július 30-án bevehetjük az Óbudai szigetet!

Gludovátz Gábor