CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 16., hétfő 14:56


Alpolgármesteri fogadónap- A nagylózsi Egyesített Szociális Intézmény csáfordjánosfai telephelyének ünnepélyes átadása- Városi Rajzkör kiállítása- A Hunyadi tanévzárója- Mozgássérültek parkolás

Hírek, események

Alpolgármesteri fogadónap Kalmár István alpolgármester 2003. június 18-án,  8.30 –11.00 óra között tartja fogadónapját, a Fõ tér 1. szám alatti alpolgármesteri irodában. Információ kérhetõ az alpolgármesteri titkárság 99-515-103-as telefonszámán.

A nagylózsi Egyesített Szociális Intézmény csáfordjánosfai telephelyének ünnepélyes átadása 2003. június 18. szerda  14.00 órakor, a Csáfordjánosfa, Egyesített Szociális Intézményben kerül sor a nagylózsi Egyesített Szociális Intézmény csáfordjánosfai telephelyének ünnepélyes átadására. Az 520 négyzetméter hasznos alapterületû épületben a 8 db kétágyas lakószobával, kialakított portával, irodákkal, az intézmény fõzõkonyhájával, valamint az élelmiszerraktárral  egy minden igényt kielégítõ, korszerû épülettel lett gazdagabb az intézmény és ezáltal a megyei szociális intézményhálózat.

Városi Rajzkör kiállítása 2003. június 18-án, szerdán, 18:00 órakor nyílik a Városi Rajzkör kiállítása. A tárlat július 13-ig látogatható, a Gyermek- és Ifjúsági Központban, az Ady Endre u. 10. szám alatt.

A Hunyadi tanévzáró ünnepélye 2003. június 18-án, szerdán, 9.00 - 12.00 óra között a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola rendhagyó tanévzáró ünnepélyére kerül sor a a Gyermek- és Ifjúsági Központban, az Ady Endre u. 10. szám alatt.

Mozgássérültek parkolásának nyilvántartása  Hétfõtõl új rendszer lép életbe a mozgássérültek parkolásának nyilvántartásában adta hírül az MTI. A mozgássérültek parkolásának nyilvántartásában új, biztonsági matricás rendszert vezet be a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hétfõtõl, a budapesti fõpolgármesteri hivatal arra kéri az érintetteket, hogy éljenek a lehetõséggel. A parkolási engedélyek tulajdonosai szabadon dönthetnek arról, hogy a meglévõ - és továbbra is érvényben maradó - igazolványukat a MEOSZ-nál nyilvántartásba akarják-e vetetni.
A regisztráció során az önkormányzatok által kiadott érvényes engedélyeket, a hamisítás szempontjából biztonságos, számozott, hologramos matricával látják el.
A matrica nélküli igazolványok továbbra is használhatók a díjmentes parkoláshoz bárhol az országban, de a matricás megoldás az érintetteket megóvhatja a "kellemetlenségektõl".