CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 20., péntek 14:48


Az Ikva Rádió hírei

MA 17.00 órakor Sopron Fő téren alpolgármesteri köszöntővel, néptáncosok műsorával, zenészek, táncosok felvonulásával, a Soproni Szimfonikus Zenekar hangversenyével, "Ördögszekér" kézműves kirakodó-vásárral kerül sor a Soproni Ünnepi Hetek ünnepélyes megnyitójára. 16:30 órakor Hűség-kút avatás a Kisvárkerületen, Avató beszédet mond Kiss Péter kancelláriaminiszter, majd átadják a Várfalsétány újonnan elkészült szakaszát a Várkerület 8-tól a Színház u. 13-ig. 18 órakor adják át a Városháza felújított dísztermét nek átadására kerül sor (Polgármesteri Hivatal Fő tér 1.)

Megépítették a fertőrákosi öbölben a strandot és a parkolót elválasztó drótkerítést. A dróthálót a büfésor vonalában, a vízbe benyúló földnyelvtől feszítették ki. Az új beléptető rendszer tegnaptól üzemel.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karának diplomaátadó ünnepsége lesz a Gyermek és Ifjúsági Központban holnap 10.00 órától. A levelező és esti tagozaton végzett hallgatóknak ugyancsak szombaton, délután fél kettőkor tartják az oklevélátadó ünnepséget.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola HOLNAP 10,00 órai kezdettel tartja végzos tanulóinak kibocsátó ünnepségét. A rendezvény különösen jelentős az iskola életében ugyanis a határőrök mellett most első alkalommal kerülnek avatásra rendőr tiszthelyettesek. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata ebből az alkalomból csapatzászlót adományoz az iskolának. Az ünnepséget hagyományteremtő jelleggel Sopronban a Petőfi téren tartják. A rendezvény programjának részeként a Szakközépiskola - Táncsics u. - Újteleki u. - Ógabona tér - Petőfi tér útvonalon történik meg a szakközépiskolából való ki-, illetve bevonulás, amelyek alkalmával forgalomelterelésre kerül majd sor. A rendezvény napján a Petőfi téri parkoló igénybevételének korlátozására is sor kerül. Az ünnepség szervezői kérik a gépjármutulajdonosokat, hogy 2003. június 21-én 05:00 és 14:00 óra közötti időben a parkolót ne vegyék igénybe.

Egyesült a Soproni Ászok & a SMAFC Roto Elzett férfi kosárlabda csapata. Az eddig az A csoportos Ászokot működtető FKL Kft.-ben a megállapodás szerint a SMAFC tulajdonrészt vásárol és többségi tulajdonos lesz. A sportszervezetet négy fős operatív elnökség (Bácskai Kornél, Bokor Ákos, Nagy László és Szlávik Gábor) irányítja és az egyesült csapat elnöksége 13 főből áll. A csapat Soproni Ászok-SMAFC néven indul az A csoportban. A vezetőség már megkezdte a tárgyalást a játékosokkal. Mivel fiókcsapatot nem kell indítani, az NB I/B-ben szereplő alakulatot SMAFC-Soproni Ászok néven nevezik majd.