CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. január 21., péntek 00:00


A szív diadala

GYSEV-RINGA-CBS VIGO 72:63

EUROLIGA KOSÁRLABDA MÉRKÕZÉS
GYSEV-RINGA - CELTA BANCO SIMEON VIGO 72:63 (43:33)
 
 

A mérkõzésre összegyûlt nagyszámú nézõsereg hazai gyõzelemre volt kiéhezve. Hiába közvetítette a találkozót a televízió, a soproniak a helyszínen akarták élvezni a mérkõzést. Nos ez végül is sikerült, de a mérkõzés folyamán azért volt miért izgulni.
A mérkõzés soproni szempontból jól indult, hiszen a 6. percben már 17:8-ra vezetett a GYSEV-RINGA. Ekkor fõleg a centerek, Béres és Vilipic voltak eredményesek. A korábbi két sérült, Poto és Mandic is igyekezett, de fõleg Mandic nem találta meg a kosárszerzés fonalát. Ezután a spanyolok is megmutatták, hogy nem szabad leírni õket, és a 10. percben át is vették a vezetést 20:19-re. Legjobbjuknak Grande bizonyult, aki nagyon gyors és ponterõs volt. Béresék ismét erõsítettek, és a 15. percben ismét 34:23-at mutatott az eredményjelzõ. Ez a különbség megmaradt a félidõ végéig. Azt gondoltuk, nyugodt mérkõzés vár ránk.
Nem így lett. A 27. percben még 51:40-es hazai vezetésnek örülhettünk, ezután azonban megjött a nem várt mélypont, és a vendégek egyre csökkentették a különbséget. A 29. percben 51:45 volt, majd a 36. percben a Vigo át is vette egy ponttal a vezetést. Ebben az idõszakban zóna-védekezést kellett volna játszani a hazaiaknak, de ez nem jött össze, könnyen átjátszotta azt az ellenfél. Kezdtünk félni, hogy baj lesz, de ekkor Eördögh határozottságával eldöntötte a mérkõzést. Betörésbõl és távolról szerzett kosarakat, személyiket harcolt ki, amelyeket értékesített. Vilipic is feljavult a végjátékra.  Lepattanó-szerzésével és pontjaival jelentõsen hozzájárult a gyõzelem kiharcolásához. Poto is hasznosan játszott, fontos labdaszerzéseit szemfüles kosarakkal toldotta meg. Csak a védekezésben nem bírt Grandéval. Végeredményben izgalmas találkozón, ingadozó teljesítménnyel, de végül is biztosan nyerte meg a GYSEV-RINGA ezt a továbbjutás szempontjából döntõ fontosságú mérkõzést.

GYSEV-RINGA: POTO 12/3, EÖRDÖGH 14/3, Mandic 9/6, BÉRES 21, VILIPIC 14, Cs: Donkó -, Hollósy -, Dénes -, Radnóty 2. Edzõ: Saeed Armaghani.
CBS Vigo: GRANDE 18, Valéro 15/6, Sánchez -, CEBRIÁN 12, DORNIK 14, Cs: Xantal 2, Villar 2. Edzõ: Ana Junyer Genover.

Tvordy György