CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. június 23., hétfő 10:23


Megtartotta kibocsátó ünnepségét a Rendészeti Szakközépiskola

 Megtartotta kibocsátó ünnepségét a Rendészeti Szakközépiskola

    Nem mindennapi ünnep helyszíne volt szombaton a Petőfi tér - képriport a határőrök és rendőr tiszthelyettesek avatásáról

    A Soproni Rendészeti Szakközépiskola negyvenegy végzett határőre és hetvenkilenc rendőre tett ünnepélyes esküt elöljáróik, valamint a Belügyminisztérium és a régió határőr-igazgatóságainak, rendőr-főkapitányságainak vezető személyiségei előtt.

    Az intézmény végzőseinek ünnepélyes avatása alkalmából a díszegyenruhás hallgatók, a Soproni Városi Fúvószenekar közreműködésével díszmenetben vonultak a laktanyából a több szát érdeklődőt vonzó ünnepség helyszínére.
    Az ünnepi esemény szónoka Pál Tibor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára volt, aki hangsúlyozta megbecsülést és tiszteletet érdemel a rendvédelmi szervezetek munkája, mindazoké, akik, ha kell  saját életük árán is védik embertársaikat, szolgálják a közösséget.

    A soproni önkormányzat nevében Kalmár István alpolgármester csapatzászlót adományozott az intézménynek, amelyet Szarvas János ezredes, a szakközépiskola igazgatója vett át. A csapatzászlót megáldotta a római katolikus, az evangélikus és a református egyház lelkésze.

 
 

Fotó: Tóth Zsombor