CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Egészség

2003. jĂşnius 24., kedd 19:13


Drogellenes hét Sopronban

Drogellenes hét Sopronban.

Szabadon címmel drogmentes napokat rendeznek Sopronban

    A rendezvény a  Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium "Rajtad múlik tőled is függ, Drog nélkül, tisztán" kábítószer-ellenes hét programjaihoz kapcsolódik.
A helyi szervezők  Forgácsné Virágh Natália, Roóz Zoltán a Gyermekjóléti Szolgálat,  Héger Anna, Soproni Polgárőr Egyesület és Bertalan Éva a Kerekerdei Sport és Szabadidő Egyesület képviseletében tájékoztatták az alacsony számban megjelent sajtó képviselőit.

    A drogellenes napok programját a szervezők igyekeztek érdekessé tenni azáltal, hogy a nemcsak sportesemények, és koncertek színesítik a programot, hanem közös filmvetítések és beszélgetések. A program részét képezi a LOGO-Mobil busz, amely a sportolás mellett prevenciós anyagokkal is megismerteti a fiatalokat.
A sport különös hangsúlyt kap a két nap folyamán, amint azt Goóz Zoltán elmondta, a sportesemények a Lövér Uszodában kerülnek megrendezésre. Sportversenyekre is lehetőség nyílik streetball, úszás, strandröplabda, lövészet, kötélhúzás,asztalitenisz, „erdei” futás számokban.
(A sportversenyekre előzetes nevezéseket a Vasvári P. u. 2 szám alatt a Gyermekjóléti Szolgálat még elfogadnak.)

    Június 27. este 18 órától a Vas Villában különleges alkalomra kerül sor, a rendező és a főszereplő jelenlétében mutatják be: Dér András: Kanyaron túl című filmjét. Mely után beszélgetésre is lehetőség adódik, Forgátsné Virágh Natália kiemelte, nagy örömmel várják erre a rendezvényre a szülőket és a pedagógusokat is.

    Szombaton délután, már a Gyermek és Ifjúsági Központ ad helyett a drogmentes napok programjainak, ahol a résztvevők, drog-teszteket tölthetnek ki, információs anyagokkal ismerkedhetnek.  A kerekasztalbeszélgetésen túl a GyIK kistermeiben magukkal az érintettekkel -  drogról leszokott fiatalokkal beszélgethetnek a a programra kilátogatók.

    A szervezők elmondták, hogy céljuk a fiatalok bevonása a prevenciós munkában, hiszen a helyi, városi szinten készült felmérések is azt mutatják, hogy a kortárssegítő szerepe mindennél fontosabb.

    A kétnapos programot díjkiosztó gála és drogmentes buli zárja majd



A KÁBÍTÓSZER-ELLENES VILÁGNAP ÜZENETE
Drogportál
Köztes átmenetek
Drogkutatás Sopronban tanuló diákok körében



Nagy Árpád <narpad@sopron.hu>