CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2003. jĂşnius 25., szerda 13:26


VOLT program


Kosheen

A tavalyi év egyik legnagyobb slágergyárosa, a Brit Award-nominált Kosheen elfogadta meghívásunkat, és a VOLT középsõ napján (július 4-én) a Soproni Ászok Nagyszínpadon ad majd koncertet.

A brit trió, amelyet Sian Evans énekesno, valamint az igen jó nevû drum 'n' bass producerduó, Decoder és Substance alkot, Resist címû albumát anyagát mutatta be a közönségnek nagy sikerrel a tavalyi Sziget nagyszínpadán. A zenekar a Hide U címû dallal vált közismertté, amely a 2001-es nyár egyik legnagyobb slágere volt egész Európában. Azóta olyan dalokkal folytatták a listák meghódítását, mint a Hungry vagy a Catch. A Kosheen zenéjének egyik legfontosabb erénye az, hogy a drum 'n' bass elemeit sikerrel ötvözi a popdalokra jellemzõ könnyedebb stílussal és megtartja a rádiók számára is kedvezõ három-négyperces dalformát. Mindezen zenei elemek, valamint a teljes zenekarral kiegészített élõ fellépések is hozzájárultak a Kosheen sikeréhez, amely nem csak a drum 'n' basst szeretõ közönséget hozta lázba világszerte. A várva várt új lemez nagyjából a július 4-én tartandó VOLT Fesztivál fellépés idején jelenik meg, tehát elsõ kézbõl lesz alkalmunk megnézni és meghallgatni a legfrissebb Kosheen-dalokat.

A Sziget közönsége tavaly az óbudai Nagyszínpadon találkozhatott eddig egyetlenegyszer a Kosheen emlékezetes produkciójával, de az elsõ lemezük megjelenése óta szinte elképzelhetetlen olyan buli, ahol a Hide U, a Hungry, a Slip & Slide, vagy a Catch ne szólalna meg. Az egylemezes, bristoli banda emellett tavaly arról is elhíresült, hogy a Szigeten Iggy Pop csapatával sikerült összeverekedniük a Nagyszínpad backstage-ében. A bunyó apropója nem annyira rákenrollgyanús: míg a villanygitárosok a sörért képesek bármire, náluk egy pohár joghurt fajult dulakodásig...



2003. július 4. 21.30. Soproni Ászok Nagyszínpad


Tito & Tarantula

A VOLT harmadik estéjén a Tankcsapda után lép színpadra a "mindenidõk" kategóriában minden bizonnyal több helyütt jegyzett Tito & Tarantula!

"Igazán szerencsésnek mondhatják magukat azok, akik tegnap este idõben kapcsoltak - mondjuk még Bandi a hegyrõl koncert alatt - és így Tito & Tarantula mûsorára is befértek a Wan2 színpadot körülölelõ sátorba. Megkockáztatom, többen voltak kíváncsiak rájuk, mint az elõzõ napon nagyszínpadon játszó, szívemhez igen közel álló Pulpra. Nem véletlenül.

A Németországban rendkívüli népszerûségnek örvendõ Tito Larriva és bandája az elmúlt majd 10 évben lemezrõl lemezre tökéletesítette azt a sajátos hangzást, amely a punk és a latinos fülledtség sötéten értelmezett elegyébõl hozott össze. Budapestre az elmúlt években összeverbuvált új ritmusszekcióval - egy kanadai lánnyal basszusgitáron és egy elképesztõ tempót diktáló német sráccal dobon - kiegészülve érkezett a duó, hogy röpke 70 perc alatt pára- és füstfelhõvé változtassa a közönségnek jelentkezõ önkénteseket.


Soproni Ászok Nagyszínpad, július 05. 20:00-21:30

EMIL RULEZ!

3 helyrõl ismerhetjük Hajós András csapatát, az Emil Rulezt: anno az Est FM kultrádió játszotta non stop a Zizról szóló opuszt, aztán Kispálékkal spanoskodtak össze és lépnek fel azóta is lépten-nyomon, a frontember Hajós pedig leginkább a TV2-es Magánszámával tett szert országos ismertségre.
Végre a VOLTon is Rulez!

Multi Café Idopont: csütörtök, 18:30


VOLT Rádió

A VOLT Rádió műsorvezetői kivétel nékül olyan barátaink, akik nagyon bírják a VOLT-ot, és akik mind-mind tartalmas programmal érkeznek Sopronba.
A reggeli mûsorsávban csütörtökön Fiala János, a másik két napon pedig a Rádió Café mûsorvezetõi ülnek a mikrofon mögé. Mindhárom napon találkozhatunk a zanzibáros Rieger Johannával, a Rádió fõszerkesztõjével, Richie Pível és Qka MC-vel, valamint a mai rádiózás szerintünk egyik legjelentõsebb alakjával, Supermannal. Rajtuk kívül itt lesz Punksnotdead Miklós, aki a Klub Rádióból (korábban az Est FM-en volt hallható) ismert "Addig jó, míg Kádár él" címû mûsorát hozza el. Találkozhatunk Ligeti Nagy Tamással a Wan2, illetve VOLT Magazin fõszerkesztõjével, a Tényekbõl ismert törzs-VOLTos Pachmann Péterrel, valamint a Cha-Cha-Cha nevû vendéglátóipari egység tulajdonos-dj-jeként népszerû Tihanyi Attilával.
Ugyancsak lesz a mûsorban szabadegyetem Müller Péter Sziámival és a '80-as évek legendás reklámfilmesével, Sas Istvánnal. Az esték persze itt is buliról szólnak: Budapest Parádé Parti, Cha-Cha-Cha parti, Diszkó Expressz koncert... Ja, és persze ne felekezzünk meg a helyi nevekrõl: Dj. Jokó, Horváth Szilárd, Rózsás Jocó, és még sokan mások képvislik a soproni adókat...



Júliús 3-5 ig, egész nap



Nagy Árpád <narpad@sopron.hu>