CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. június 26., csütörtök 11:15


Az Ikva Rádió hírei


Megtartotta alakuló ülését a Fertõ Táj Világörökség Magyar Tanácsa, melynek elnökévé a megyei közgyûlés alelnökét, Ivanics Ferencet választották. Az egyesület a világörökség címet elnyert térség természeti és kulturális értékeinek megõrzésében, az önkormányzatok, valamint az osztrák partneregyesületekkel való kapcsolattartásban kaphat szerepet.

Életveszélyessé nyilvánított két bánfalvi ingatlant az önkormányzat. Az Avar utcai házak lakóinak omlásveszély miatt kell elhagyniuk otthonaikat. Szakértõk szerint várható, hogy az ingatlanokban komoly anyagi kár is keletkezik a leomló kõtörmelék miatt.

Megkezdte a felkészülést a következõ bajnoki szezonra a Matáv-Sopron labdarúgócsapata. Az edzéseket már az új tréner, Pintér Attila vezeti. A tavalyi keretbõl Somogyi, Tóth András és Jozef Majoros távozott, új játékosok egyelõre nem vesznek részt a foglalkozásokon.

Megépítették a fertõrákosi öbölben a strandot és a parkolót elválasztó drótkerítést. A dróthálót a büfésor vonalában, a vízbe benyúló földnyelvtõl feszítették ki. Az új beléptetõ rendszer csütörtöktõl üzemel.

A Drogmentes Világnaphoz kapcsolódó programsorozatot szervez a Kerekerdei Sport-és Szabadidõ Egyesület, a Soproni Polgárõr Egyesület és a gyermekjóléti szolgálat június 27-28-án, szombaton és vasárnap. A rendezvényeknek a Lövér uszoda és a Gyermek és Ifjúsági Központ ad otthont. A kétnapos program gerincét sportversenyek, felvilágosító elõadások, beszélgetések adják. Várják a fiatalokat és a szülõket is!