CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. jĂşlius 01., kedd 11:22


Tűz a Fáberréten - Vízterületek védelme - Építési tilalom a Fertő partján - Véradás Fertőszéplakon

Az Ikva rádió hírei


Tűz a Fáberréten - Vízterületek védelme - Építési tilalom a Fertő partján - Véradás Fertőszéplakon

Tegnap délben ismét a Fáberrétre riasztották a soproni tűzoltókat. Másfél hektáron, az a facsemetés égett, amely szomszédos a tegnap megsemmisült mitegy két hektáros területtel. A tűzhöz nemcsak a soproni, hanem a kapuvári egységek is kivonultak, összesen 5 autóval, ugyanakkor önkéntes tűzoltók is csatlakoztak a hivatásosokhoz. Regényi Zoltán tűzoltó főhadnagy rádiónknak elmondta, hogy a tölgyesben keletkezett tüzet este nyolc órára sikerült eloltani. A körülmények gyanúsak, de az okokról csak a rendőrségi vizsgálat után lehet nyilatkozni.

Megállapodást kötött a vízterületek védelmére a megyei horgászszövetség és a megyei rendőr-főkapitányság. A szerződésben többek között szerepel a közös járörözés és - főként a haltelepítések idején - orvhorgász-figyelő szolgálat szervezése.

A Fertő-táj világörökséggé válásának következtében, építési tilalmat vezetnek be a külterületi részeken. A Fertő vidéke kultúrtájként lett világorokség, amely az épített és természetes környezet harmóniáját és közös védettségét jelenti. Az UNESCO előírásainak megfelelően, most készül a világörökség kezelési terve. Ennek alapján készítik majd el a települések és külterületek rendezési tervét.

A Vöröskereszt véradásra várja Fertőszéplak segítőkész polgárait ma 16.30 és 19.00 óra között az általános iskolában.