CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2003. jĂşlius 02., szerda 18:56


Két hét múlva EFOTT

Két hét múlva EFOTT

2003. július 15-20. között a Gyöngyös pipis-hegyi repülőtér ad otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT).

Az 1975-ben óta évente megrendezésre kerülő esemény hazánk egyik legnagyobb ifjúsági szabadidős rendezvényévé nőtte ki magát.

Az EFOTT jogdíj tulajdonosa a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, mely összefogja a hazai egyetemek és főiskolák Hallgatói Önkormányzatait. Érdekképviseleti feladata mellett kulturális és szórakoztató programokat is szervez. Minden évben más-más felsőoktatási intézmény nyeri el a rendezvény rendezési jogát. A sikeres pályázónak lehetősége nyílik bemutatni környezetének értékeit, turisztikai és gasztronómiai jellegzetességeit, szabadidős, zenei és sportprogramjai keretében. Barthel-Rúzsa Zsolt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke beszámolt a rendezvényről.

2002. decemberében a Szent István Egyetem gyöngyösi Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskolai Karának Hallgatói Önkormányzata és a Ten-X Kft. nyerte el a pályázatot, így 2003. júliusában a Mátrába érkezik az EFOTT.
Közel hazánk csúcsához „ahol a nap és a hegy összeér” az ország legmagasabban fekvő 6 színpadán 120 zenekar hívja kikapcsolódásra, bulizásra a fiatalokat. Többek között fellép a Republic, Freshfabrik, Pa-Dö-Dö, Bon-Bon, Kispál és a Borz, Tankcsapda, Deák Bill-B.B. Zanzibar.
A fesztivál helyszínén számos színvonalas kulturális program várja az érdeklődőket.
Az egészségmegőrzés érdekében mentálhigiénés sátor áll rendelkezésre, ahol véradásra is lehetőség nyílik. A napközbeni kiállítások, kézműves udvar, népek sátra (indiai, mexikói, japán, ausztrál) és sportprogramok mellett „workshopok” kerülnek megrendezésre. Ezek témája felöleli a civil és egyéb szakmai szervezetek bemutatkozását.
A politikai sátorban neves közéleti politikusokkal találkozhatnak a fesztivál résztvevői.
Az EFOTT szervezői bíznak abban, hogy mindenki megtalálja majd az érdeklődésének megfelelő programot.

Jegyek elővételben kaphatók az Interneten és Gyöngyösön:
Pallas Könyvesbolt, Páter Kis Szaléz út 20. Tel: 37/301-601,
Blue Tiger Lemezbolt, Páter Kis Szaléz út 3. Tel: 37/311-648
Staféta Tours Utazási Iroda, Hanisz tér 4. Tel: 37/312-589

Heti jegyárak: július 1-ig Internetes rendelés esetén 5500 forint, a helyszínen 6000 forint.
Napijegyek csak a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg 2000 forintos egységáron.

Gyöngyös megközelíthető autóbusszal Budapestről a menetrend szerinti járatokkal a Népstadion állomásról, gépkocsival az M3 autópálya és a 3-as főközlekedési út segítségével, valamint vonattal a Budapest-Miskolc vasútvonal vámosgyörki állomásáról egy átszállással. Pipis-hegy elérhető kisvasúton, autóbuszokkal a gyöngyösi autóbusz állomásról, kerékpáron pedig a 24-es út mentén kiépített kerékpárúton.

Részletes információ a www.efott2003.hu oldalon. Infovonal: 06-20-2020-999



Bacsárdi László <bacsardi@sopron.hu>