CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2003. július 04., péntek 13:35


Eső előtt, közben és után is: VOLT


A szerda délutánra meghirdetett sajtóbejáráson a rendezvény két házigazdájával: Lobenwein Norberttel és Fülöp Zoltánnal jártuk be a fesztivál szinte valamennyi helyszínét. Ekkor már csak az utolsó simítások voltak hátra, hogy aztán este hattól a kempinglakók is 3 napra birtokba vegyék a Harkai platót.





A program idén is változatos: a csütörtöki induláson a populárisabb stílust kedvelők csujjogattak a Danubius Best Of -jának, majd egy gyors váltás és már a Zanzibár mutatta meg, miért is kapott Arany Zsiráf díjat. Őket követte az Anima Soud System.
Az alternatív zenétől távol áll, azonban nagy sikert aratott az Irigy Hónajmirigy.







A MultiCafé adott helyett London legjobb breakbeat arcainak.
Idén februárban már másodszor adták át a breakbeat világ Breakspoll Awards díjait. Most először Sopronban mutatkoznak be a hazai közönség előtt Anglia legjobb break DJ-i: az újgenerációs Atomic Hooligan mellett a nagyöreg Rennie Pilgrem, illetve a DJ Hyper is a lemezjátszók mögé állt, és ha breakspoll, akkor nem hiányozhatott Mike Hogan sem.








A Viva színpadon az Animal Cannibals szervezésében „Hiphop Zóna” keretében a HátShow Sor és a MC Gőz mellett Sub Bass Monster, Dopeman & Majka és a kannibálok léptek színpadra és tették felejthetetlenné a csütörtök estét.



Az éteren át is befogható a VOLT Rádió FM 94,1 melyben a helyi, soproni rádió műsorvezetők mellett Superman, Fiala János Pachmann Péter, Rieger Johanna, Richi Pí és vendégeik voltak hallhatók.



Az éjszakába nyúló vetítés is sokakat vonzott a VOLT Kertmoziba, ahol a válogatást láthattunk/láthatjuk a 34. Magyar Filmszemle filmjeiből, illetve Sas István legendás reklámfilmjeiből.







Stábunk is jólérezte magát :))


Ízelitő a mai programból:
Kétségtelen tény hogy a mai nap legnagyobb attrakciója az angol sikercsapat a Kosheen lesz, de nem hagyjuk ki a VOLT nagy „öregjeit” sem! Láthatjuk Kispálékat, koncertezik ma a Nyers, Rémember, Korai Öröm és a Freshfabrik. Felejthetetlennek ígérkezik dZihan & Kamien fellépése, lágy bizonytalanságokkal teli funky, humoros és pihentető betétekkel.

Jó bulinak ígérkezik szombaton az 1996-ban Sopronból indult, majd évek óta Budapesten is hódító techno-partisorozat, amely az idők múlásával Magyarország vezető techno-trendjének rendezvénye lett a HYPERSPACE. Ez alkalommal a svéd techno koronázatlan királyaként ismert Cari Lekebuch válogat bakelitgyűjteményéből. Mellette még fellép Elex Red, Hot X, Jay Cortez.

Nagy Árpád

Zanzibár és Holle anyó

A nagyszínpadnál az este fél hét körül kezdődött, a Zanzibár megjelenésével. A koncert előtt békésen üldögélő fiatalok felálltak, hogy minél közelebbről figyeljék a koncertet. Mi végig az első sorból élveztük a fellépést, és csupán egyetlen zavaró dolog: az első sor és a színpad között lévő kb. hat méteres távolság. Voltam már jónéhány koncertjükön, és valahogy közvetlenebb zenekarnak ismertem meg őket. De ez rajtuk is érződött, Rita (az énekesnő) nagyon sokszor jött ki a színpad legszélére. Mondjuk ő volt az, aki két héttel ezelőtt a Zöld Pardonban még úszott is volna a tömegen, ha nem félt volna attól, hogy lecsúszik a nadrágja.
Az utolsó szám kezdetére már nagyon eláztunk, így mielőtt felcsendült volna a Szerelemről szó sem volt című számuk, Rita megmondta a frankót Holle anyónak, akinek a havat és valószínűleg az esőt is köszönhetjük. A koncertjük végén a zuhogó eső ellenére visszatapsoltuk őket.

Törött ritmusok a Multicaféban

Este nyolc és hajnali öt között Breakspoll estet tartottak a Multicafé színpadon, aminek keretében több különböző londoni és magyar breakbeates váltogatta egymást a keverőpultnál. Sajnos az angol Mike Hoganról lemaradtunk, mert a szakadó esőben épp szétszóródott társaságunkat kerestünk. Neo fellépése alatt a jobb oldali hangfalak egy kis időre kimentek – a résztvevőket ez persze nem annyira zavarta. Mindenesetre egy kis lehetőségünk nyílt arra, hogy elnézzünk a nagyszínpadhoz, ahol a szombathelyi Anima Sound System fellépését két gyönyörű szívárvány (és elálló eső) kísérte. Kicsit problémás volt a sátorba való visszajutás: „Sokan vannak bent” – közölte a bejáratnál álló biztonsági ember, és egyedül csak a multicafés VIP igazolvány számított. Nem értettük, hogy a bejáratnál (miután megkérdezték, hogy mikor születtünk) miért adnak mindenkinek egy pecsétet a kezére, ha a pecséteseket sem engedik vissza. Pedig már néhány év alatt már kiforrhatott volna a beléptetés. Amire bejutottunk, már Atomic Hooligan (Egyesült Királyság) állt a keverőpult mögött, a hetvenes éveket idéző frizurával. Koncertje végén néhányszor lefényképezte a tömeget, majd átadta a helyét a magyar Raster&Amb duónak. A hangulat egyre fokozódott, és éjfél körül azt hittük, hogy ennél már nem lehet jobb. Aztán lett, mihelyt az angol DJ Hyper megjelent a színpadon. Nevének megfelelően végig hiperaktív volt. Betette a legelső számot, elővett egy fényképezőgépet, és a színpadról leugrott a tömegbe, hogy egy kicsit táncoljon velünk, s közben fényképezte az embereket. A szám vége felé visszament, és keverte tovább a az egyre pörgősebb zenét. Kb. hajnali egyig bírtuk, így a további fellépők (Rennie Pilgrem, Fine Cut Bodles + DJ Naga) jövőre maradtak.

Bacsi