CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2003. jĂşlius 05., szombat 16:15


A második nap esős volt

A második nap esős volt

Egész nap kisebb-nagyobb megszakításokkal esett az eső, ezért úgy döntöttünk, ma délután taxival közelítjük meg a campinget. A szemerkélő esőben hamar bejutottunk, így a Zagar Project fellépését már a fedett sátorban élvezhettük. A nagyszínpadon ekkor még a Moby Dick játszott, a Kispál és a Borz című formáció kb. fél órás késéssel kezdett. Közel egy órás fellépésük végén (miután visszatapsoltuk őket) Lovasi kifejtette, hogy most direkt szabták rövidebbre a koncertet azért, hogy a visszajövetelük után több számot tudjanak eljátszani. Mikor lejárt az idejük, és leintették őket, közölte: "Lejárt az időnk, ezért eljátszunk még egy számot." A koncert egyébként végig kulturált és élvezhető volt, még a legelső sorban is. (Ellentétben a két héttel ezelőtti sportszigeti fellépéssel, ahol – valószínűleg az ingyenes belépés miatt – sok olyan ember is megjelent, akinek mindegy volt, hogy mi szól, csak pogó legyen.)

Az eső szép lassacskán elállt (bár addigra már teljesen eláztunk), a csúszás megmaradt, és fél 11-kor már hatalmas tömeg várta a tíz órára meghirdetett Kosheen-koncert kezdetét. A Bristolból érkezett angol együttes tavaly a Szigeten lépett fel, az idei koncertjüknek azonban a júliusban megjelenő második nagylemezük adott különös hangsúlyt. Nagyon sok számot játszottak az új albumukról, de természetesen közben a régebbi nagy slágerek: Hide U, Catch, Hungry, Slip&Side is felcsendültek.

A koncert végén megpróbáltunk bejutni a Multicaféba, Yonderboi fellépésére, de iszonyú nagy tömeg várakozott a belépésre. Kb. fél óráig ácsorogtunk mi is, hátha bejutunk, de ezalatt inkább csak hátrafele haladtunk. A biztonsági őrök elszántan őrizték a bejáratot, s a "néhány ember kijön – néhány ember bemegy" elv megvalósításával voltak elfoglalva. Így fel sem tűnt nekik, amikor a mellettünk álló két ember egy, a dohányzásról szóló vitára úgy próbált pontot tenni, hogy egymásnak ugrottak és összeverekedtek. Persze valószínűleg bent a sátorban is nagy tömeg lehetett, de a jelenlegi rendszer nem a legjobb – remélhetőleg jövőre valami jobbat találnak ki, mert a tömegverekedés kipattanása nem sokon múlott.

A Viva színpadon a programot a Mordor kezdte. Fellépett többek közt a Hiperkamra, a rémember, a Nyers és a Freshfabrik, hogy aztán több mint egy órás csúszással a Korai Öröm zárja a napot.

A mai nap legnépszerűbb programjai valószínűleg a következők lesznek: csendesülős Kispál a Multicaféban, Tito&Tarantula valamint Tankcsapda koncert a nagyszínpadon, Blind Mysel és Sziámi a Viva-színpadon, hajnalban pedig Palotai a Multicaféban.

Bacsi