CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. július 07., hétfő 00:33


Beckham Madridban!

Focinapló - 2003. június

Focinapló - 2003. június

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

június 1. Befejezõdött a magyar bajnokság, mely idén (is) egy Fradi-botránytól volt hangos, a záróforduló Debrecen elleni edzõ- és játékosverése komoly médiavihart váltott ki. A vitatott bajnok az MTK lett, második a Ferencváros, harmadik a Debrecen, így õk a nemzetközi indulók. Az Újpest éppen hogy lemaradt a dobogóról, kiesett a Dunaújváros és a Kispest. A Sopron rapszódikus szerepléssel az alsóház közepén végezte az idei bajnokságot, az egyetlen pozitívum, hogy épül az új stadion.

június 7. Csupán mintegy 3.000 nézõ volt kíváncsi a Népstadionban a magyar válogatott újabb EB-selejtezõjére. Aki viszont kilátogatott, az egy küzdõs és látványos mérkõzést láthatott, melyen csapatunk megérdemelten gyõzött 3:1-re Lettország ellen, így a matematikai esély továbbra is fennáll.

június 11. San Marino ellen idegenben 5:0-ra gyõzött a magyar válogatott, így az utóbbi napok 6 pontjával visszahozták az EB-szereplés esélyét, a csoport azonban nagyon kiegyensúlyozott, négy csapat is esélyes.

június 18. Lezárult a szezon átigazolási szenzációja, David Beckham a Manchester United csapatát elhagyva a Real Madridhoz igazolt. Jellemzõ a futballpiac pangására, hogy ez csak minden idõk 13. legdrágább transzfere volt. Ezáltal egy csapatban játszik Raul, Ronaldo, Zidane, Figo, Roberto Carlos és Beckham ....kész világválogatott!

június 22. Befejezõdött a spanyol bajnokság is, a véghajrá nagyon izgalmasnak bizonyult, ezt a rutinosabb Real Madrid bírta jobban, a Real Sociedad egy szenzációs szezon után a végén sajnos összeesett. A Barcelona csak a 6. helyet csípte el. Érdekesség még, hogy a bajnoki cím ellenére is kirúgták a Real Madrid edzõjét, Vicente Del Bosque-t.

június 29. A házigazda Franciaország nyerte a (szerintem) érdektelen, színvonaltalan, szükségtelen és hagyománytalan Konföderációs Kupát. Az egyik elõdöntõ alatt tragikus hirtelenséggel összeesett és elhunyt Foé, a kameruni válogatott és a Manchester City játékosa.