CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. július 24., csütörtök 23:47


Grafittis falfirkákkal rongálókat fogtak el

Elismerés rendőröknek

Elismerés rendőröknek

    A soproni Városháza Polgármesteri Irodájában Kalmár István alpolgármester Walter Dezső polgármester nevében köszöntötte és adta át az elismeréseket azoknak a soproni rendőröknek, akik tetten érték és elfogták az Ikva áruház épületétt grafittis firkákkal rongáló fiatalokat.

    Az alpolgármester az elfogást végrehajtó rendőröket jelképes összegű jutalomban és elismerésben részesítette. Elmondta: Sopron különleges hangulatú  miliője, értékei iránti tisztelet megköveteli azt, hogy a lehető legszigorúbban lépjenek fel a rend őrei a rendezett városkép ellen tevőlegesen vétőkkel szemben. Ezért is érezte kötelességének a polgármester a grafittis falfirkák terjedésének megakadályozását, és hívta fel minden jószándékú soproni lakos figyelmét arra, hogy közösen tegyenek a jelenség visszaszorítása érdekében. Gátat kell szabni a rend elleni cselekedeteknek, ugyanakkor – amint azt Kalmár István alpolgármester megemlítette – meg kellene vizsgálni annak esetleges módozatait is, hogy akár megfelelő terepet, megnyilvánulási lehetőséget kapjanak a grafittit művelők.
    Az alpolgármester kiemelte: elsősorban erkölcsi elismerés illeti a Közrendvédelmi osztály járőreit – Dobos Ernő rendőr főtörzsőrmestert, Piros Varga Ferenc rendőr főtörzsőrmestert, Varga Attila rendőr főtörzsőrmestert és Szabó Attila rendőr főtörzsőrmestert  –  , akiknek szimbolikus jutalommal is együttjárt az elismerés. Az eseményen a kitüntetettekkel együtt résztvett Hidegh Tamás alezredes és Kovács Gábor járőrszolgálati alolsztályvezető.
    Kovács Gábor őrnagy elmondta a polgármester tavasszal közzétett felhívását követően, lakossági bejelentésre sikerült tettenérni és elfogni a három elkövetőt, akik ellen az ügyben eljárás indul.
- Fontos a munkánk erkölcsi elismerése; a városért az állampolgárokért tesszük a dolgunkat - mondta Kovács Gábor járőrszolgálati alolsztályvezető.