CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. július 27., vasárnap 20:53


Vendégek  Bad Wimpfenből - Japán delegáció érkezik Sopronba - Zöld számon hívható a Polgármesteri Hivatal

Vendégek  Bad Wimpfenből
Július 26. és augusztus 3. között Bad Wimpfen testvérváros delegációját látja vendégül Sopron. A közel 60 főből álló küldöttséget július 28-án a Polgármesteri Hivatalban Hruby József alpolgármester, és Wilfing Ferenc kabinetfőnök is fogadja, amely alkalommal a város jelenlegi helyzetéről, gondjairól, örömeiről tartott beszámoló alatt a egy pohár vörösbor kíséretében üdvözlik a vendégeket.
A delegáció, mely nem hivatalos delegációként van városunkban, programja során ellátogat Budapestre, a Parlamentbe, hajókirándulást tesz a Fertő tavon, megnézi a  mörbischi víziszínpad előadását, kirándul a Schneeberg-re, és a Dunakanyarba.
Augusztus 2-án Fertőrákoson baráti vacsorára, beszélgetésre kerül, amely alkalommal a Német Kisebbségi Önkormányzat, és a Német Regionális Iroda képviselőivel, valamint a Sopron és Környéke Német Kultúrklub Egyesület tagjaival is találkoznak a vendégek.

Japán delegáció érkezik Sopronba
Sopron testvérvárosából, a japán Kazunoból érkezik küldöttség hétfőn Sopronba. A város vezetői a vendégeket kedden a Városházán fogadják. A városnézés és múzeumlátogatás mellett egész napos  Sopron - Kőszeg „bortúra”, budapesti kirándulás,  a Fertő tó és környékével való ismerkedés, a Páneurópai Piknik helyszínére és Fertőrákosi kőfejtőbe tett kirándulás is szerepel. A tervek szerint hajókirándulás, az Esterházy kastély megtekintése, valamint hangversenyen való részvétel is szerepel a szigetországból érkezett vendégek programjában.

Zöld számon hívható a Polgármesteri Hivatal
Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala ingyenesen hívható  zöld száma: 80/204-322 augusztus 1-től munkanapokon várja a lakosok közérdekű bejelentéseit, panaszait, valamint javaslatait.