CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. július 31., csütörtök 11:00


Óvás után balatoni és osztrák elõretörés - Litván után amerikai is jöhet Szegedrõl

Óvás után balatoni és osztrák elõretörés

    Kedden embert s hajót vigyázva nem indították el a vitorlásokat a 6-os erõsségû szélben, szerdán viszont 4.5-ös légmozgás mellett három futamra került sor a Fertõ-tavon elsõ ízben rendezett, a Kalóz hajóosztály számára kiírt vitorlás országos bajnokságon, amelyet a Mercedes Benz-kupáért rendeznek.
    Kedden  a szervezõk óvták a versenyzõket és a vitorlásokat, szerdán viszont volt egy kis "karambol" a vízen ami a (bajnoki) aranyért harcoló "kalózok" között szinte természetes. Az ütközést óvás követte, amelyet meg is tárgyalt a versenybíróság.
    A hétfõi számot még Fertõ-tavi egység nyerte, Nyitrai Tamás és Pirger Zsolt jóvoltából, de a szerdai futamok után nagyot változott a sorrend.
    Négy futam után tehát az összesítésben egy balatoni egység került az élre egy bécsi páros elõtt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán is osztrák versenyzõkbõl
álló egység áll, ám a Helmut Heiss-Bernd Pintarich duó tagjai a Fertõ-tavi Vitorlás Egyesület színeiben szelik a habokat, így az õ eredményük beszámít
a bajnokságba.
    Az ifjúságiak bajnokságát is együtt rendezik a felnõttekkel, itt nyomasztó a fertõi vitorlások fölénye. Az elsõ és a harmadik helyen a Fertõ-tavi Vitorlás Egyesület egységei.
    Az élen Kámán Tamás és Kámán Csilla, a harmadik helyen pedig Jaczkó Gergely és Holló Tamás áll, közéjük "ékelõdnek" a Soproni Építõk Vitorlázó Egyesület fiataljai, Friedl Mihály és Böröcz Máté.
    Ma, csütörtökön két futamot rendeznek.

B.L.  



Litván után amerikai is jöhet Szegedrõl

    Mint ismeretes, a hét elején az NB II-be visszalépett Sole-Szedeák litván centerét, Antanas Vilcinskast szerzõdtette a Soproni Ászok-SMAFC néven az A-csoportban induló kosárlabdacsapat. A héten a balti fiú szegedi légióstársa, az amerikai Darecko Rawlins is bejelentkezett a soproni vezetõknél.
    Szlávik Gábor a klub egyik ügyvezetõje elmondta, a 196 centis tengeretnúli bedobó arra kérte a soproni klub vezetõit, engedjék Szalai János együttesével készülni.
    Rawlins egyelõre két hétig Sopronban  edz, a felkészülést hétfõn kezdõ soproni fiúkkal. Rawlins felmerülõ költségeit - étkezés, utazás - maga állja, csupán a szállásba "segít be" a vezetõség, a két hét után pedig majd eldõl mi lesz a sorsa. Szlávik szerint a megoldás mindkét félnek jó. Ha Rawlins elnyeri Szalai mester tetszését, folyamatosan készülhet tovább úgy, hogy a felkészülés kezdetétõl a csapattal edzett. Ha pedig különválnak a felek útjai, akkor pedig a soproniaknak gyakorlatilag semmibe nem került Rawlins foglalkoztatása.
    A 30 éves amerikai bedobó az elõzõ évadban, az alapszakaszban 19.3 pontot és 7 lepattanót szerzett...

B.L.