CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. július 31., csütörtök 14:21


Az Ikva Rádió hírei

Az Integrált Postahálózat bevezetése miatt ma és holnap szerelési munkák zajlanak az 1.sz. Postahivatalban, a Széchenyi téren. Ma még zavartalan lesz a munka, viszont péntek délben bezár a fõposta. A számítógépes munkahelyek kialakítása idõt és energiát takarít majd meg a dolgozóknak és ügyfeleknek egyaránt, hiszen attól fogva, egy ablaknál lehet majd intézni a postai feladásokat és a pénzügyi tranzakciókat is.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekû bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak augusztus elsejétõl a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

A fertõdi Esterházy-kastély fohomlokzatánál megkezdõdtek az állványozási munkák. A nyolc-tíz évig tartó kastélyrehabilitáció tervezett harmincmilliárd forintjából idén 350 milliót költenek a renoválásra. A kulturális kormányzat aláírta a hazai mûemlékvédelem idei legnagyobb beruházásáról szóló megállapodást a kivitelezõ cégek képviselõivel. Még ezen a héten a tetõzet teljes körû javítását is elkezdik a szakemberek. Az alvállalkozói kört a soproni régió szakipari vállalkozásai alkotják.

Péntektõl vasárnapig rendezik meg a 3. Fertõszentmiklósi Motoros Hétvégét. Az eseményen különleges motorok, koncertek és vetélkedõk várják a szórakozni vágyókat a szentmiklósi sportpálya mögött. Csaknem 100 motor vonul fel majd a 85-ös fõút mentén.

A bécsi úti határátkelõ elõtt megkezdõdött annak az egyelõre egy kilométeres, négysávos útnak a kivitelezése, amely része lesz a tervezett M9-es autópályának. Az építés miatt ma félpályás útlezárás várható. Az átkelõhely elõtt nagy torlódás alakulhat ki.

Sopronban hamarosan új helyre, a Várkerület 43. sz. alá költözik a Vöröskereszt Területi Irodája. Már évekkel ezelõtt kérvényezték, hogy a Hátulsó utcai salétromos pincehelység helyett korszerû irodát kapjanak, amit a feladatkör folyamatos bõvülése is indokol.

Új vezetõje lesz a Magyar Turizmus Rt Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának. A jelenlegi igazgató augusztus 15-ig marad posztján. A vezetõi állást valószínûleg megpályáztatják, de az is elõfordulhat, hogy az Országos Igazgatóság pályáztatás nélkül felkéri a számára megfelelõ szakembert.

Fokozott vadveszélyre intenek a szakemberek, mert megkezdõdött az õzek násza, amely augusztus közepéig tart. A statisztikai adatok szerint a vadgázolások tíz százaléka megyénkben történik. Az elütött állat a területileg illetékes Vadgazdaság tulajdona.