CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. augusztus 04., hétfő 08:56


MVT


... az bűncselekményt követ el, amiért...


MVT


A címbeli rövidítés olyan közösséget takar, melynek céljaira az idei adóegyszázalékokból a tavalyihoz hasonlóan 151 ezer forintot adományoztak a polgárok, a Miniszterelnöki Hivatal pályázatán pedig szintén a korábbihoz hasonló, 300 ezer forint összeget kapott.

Aktív dolgozóknak 1000, nyugdíjasoknak 600 forint a tagdíj.

A 2003-as rendes közgyűlésüket április 26-án tartották. A közgyűlés nem tudta elvégezni egyik feladatát: a pénzügyi beszámolók megvitatását és elfogadását. Ezt még az idei évben sorra kerülő rendkívüli közgyűlésen kell megtenniük.

Július végén nemzetközi konferenciát tartottak, melynek nyolc előadásából csak kettőt emelek ki - Az együttérzők életútja: a terhesgondozás és a krízisközpont, valamint Az asszony méltósága címűt.

Idézet a júliusi hírlevélből: "Elkészült az alapítónk, dr. Vass Miklós írásait tartalmazó kötet. A nyomdai munka viszontagságait leszámítva kiváló mű kerül az érdeklődők kezébe, valójában az életvédelem minden kérdésére kiterjedő tanulmány- és előadásgyűjtemény. Elkötelezett életvédők számára nélkülözhetetlen segédkönyv.

A májusi hírlevélből megtudjuk, hogy Szombathelyen a Humán Civil Ház ad otthont a helyi csoport rendezvényeinek, minden hónap harmadik csütörtökén. Filmvetítéseik témái: május 21. - Teremtsünk embert!, június 19. - Gyerekcsinálók, július 17. - Egyetlen sejtből. Szeptember 18-án a tervezett film a Klónozott emberek című. Október 16-án a Lynchburg sztorit nézheti meg az érdeklődő. A film alcíme: az eugenika amerikai történetéből.

És ismét egy idézet: "Ha valaki engedély nélkül végez genetikai beavatkozást, az bűncselekményt követ el, amiért akár ötévi börtönbüntetést is kaphat.

A Magzatvédő Társaságot mutattam be Önöknek.

Sebők Lili