CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. augusztus 04., hétfő 14:36


Képviselői fogadóóra Bánfalván- II. Magyar Faépítészeti Nap: jelentkezőket várnak- Felavatták a győr-péri repülőteret

Hírek, események

Képviselői fogadóóra Varga Gyula, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője, augusztus 8-án, pénteken 18 órától fogadóórát tart a Bánfalvi Könyvtárban, a Bánfalvi út 180. szám alatt, ahol sok szeretettel várja az érdeklődőket..

II. Magyar Faépítészeti Nap Jelentkezőket várnak a szeptember 11-én a Ligno Novum Faipari Kiállítás és Vásár keretében megrendezendő, II. Magyar Faépítészeti Napra. Az előzőkhöz hasonlóan ez alkalommal is hazai és külföldi szakemberek szakmai előadásain vehetnek részt az érdeklődők. A szervezők célja a hazai ácsipar számára elengedhetetlenül fontos szakmai információk eljutattása. Dr. Nagy Attila, a képzés egyik szervezője elmondta a  szakmai rendezvénynek különös jelentőséget az ad, hogy ez az utolsó EU-csatlakozás előtti, ezért is fontos, hogy minél több szakember vegyen részt rajta.  Ácsokra, faház-készítőkre, valamint az EU-s gyakorlati tapasztalatokra igényt tartókra számítanak a rendezők a Program Kft.-vel közösen szervezett továbbképzésen, amelyre a Program Kft-nél, a 99/524 580-as telefonszámon lehet jelentkezni. A  II. Magyar Faépítészeti Napra a B. W. Pannonia Med Hotel konferenciatermében (Sopron, Várkerület 75.), 2003. szeptember 11-én kerül sor.

Felavatták a győr-péri repülőteret  1,3 millió eurós a PHARE CBC -támogatással, amely a beruházás költségeinek több mint 50 százalékát fedezi készült el a Győrtől 15 kilométerre fekvő regionális repülőtérrepülőtér, amelynek hétvégi avatásával egybekötötten rendezték meg a 10. vitorlázó műrepülő világbajnokságot Péren. A repülőtér technikai feltételei a 70-80 személyes ATR-72-es gépek éjjel-nappali indítását és fogadását teszik lehetővé.
Az átadáson részt vett Uszta József, a PHARE-programiroda vezetője, Balogh József győri polgármester, Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke, valamint  a 10. vitorlázó műrepülő világbajnokság fővédnökeként:  Göncz Árpád volt köztársasági elnök.
A rendelkezésre álló fejlesztési összegből 1450 méter hosszú, 30 méter széles szilárd burkolatú kifutópálya épült, a fel- és leszállást segítő gurulóutakkal, továbbá egy – a gépek parkolására, továbbá a ki- és beszállásra használt – 12 ezer négyzetméteres forgalmi előtér is a létesítmény részét képezi.
A létesítmény anemzetközi járatok indítására és áruszállítógépek fogadására is jogosult.