CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. augusztus 05., kedd 23:47


Zenés hétvége a Fő téren: újra éled a Belváros- Megyei jogú városok megbeszélése- Fidelitas kispályás focitorna- Nyári ügyfélfogadás- Keresik a fertődi kastély egykori berendezését

Hírek, események

Zenés hétvége a Fő téren: újra éled a Belváros. Augusztus 9-én, valamint augusztus 10-én 19.00 és 22.00 óra között újból örökzöld slágerek csendülnek fel a Fő téri színpadon, ahol szombaton ezúttal, a Radler Musi' Zenekar, illetve vasárnap a Hanság Big Band Zenekar  szolgáltatja majd a jó hangulathoz való zenét.
Augusztus 9-én, 20.00-20.45 óra között a Tűztoronyból pedig, újból toronyzene szórakoztatja a Belváros közönségét. . Mindenkit szeretettel vár Sopron Fő terére a szervező: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Megyei jogú városok megbeszélése 2003. augusztus 12-én Sopronban tartják a régió megyei jogú városai polgármestereinek következő megbeszélését. A megbeszélés témája: Tájékozódás és konzultáció a Pályázat Előkészítő Alap (PEA) döntés előkészítési munkafolyamat jelenlegi állásáról. Polgármestereknek előadást tart: Győrffy Gábor, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezető igazgatója.

Fidelitas kispályas focitorna Második alkalommal kerül megrendezésre a Fidelitas kispályás focitorna Sopronban.
Augusztus 9-én 10-20 óra valamint augusztus 10-én, 13-17 óra között zajlik a rendezvény,amelynek helyszíne: a Kurucdombi sportpálya.
Az esemény sztárvendége SNS Blues Band lesz. A résztvevők értékes nyereményekre, ajándékokra számíthatnak.
Nevezni a következő helyeken lehet: Szent György Plébánia, (Dr. Wrenkh Ede Közösségi Ház), Sopron, Szent György u. 7 További információk a 30/313-92-62-es mobilszámon kaphatók. Nevezési díj: 1800Ft/csapat (5+1 fő) A részletes program a Programajánlóban olvasható.

Nyári ügyfélfogadás Továbbra is a nyári ügyfélfogadás szerint – szerdán – várja ügyfeleit a Polgármesteri Hivatal. Az okmányirodában a nyári időszakban a szokásos rend szerint folyik az ügyfélelek fogadása.  

Keresik a fertődi kastély egykori berendezését A fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciója miatt keresik a kastély egykori berendezési tárgyait.
A második világháború végén és az azt követő időben széthordott és még fellelhető értékeket próbálják megtalálni, adományként megkapni, vagy visszavásárolni - közölte a kastély e feladatokkal megbízott tanácsadója. Mint elmondta, már két Esterházy-címer is a kastély birtokában van, de még mindkettő restaurálásra vár.
A kastély felújítására az idén 350 millió forintot fordítanak. (MNO-radio.hu )