CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. augusztus 05., kedd 23:48


Ronaldinho a Barcaban!

Focinapló - 2003. július

Focinapló - 2003. július

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

július 3. Befejeződtek az ez évi Libertadores Kupa küzdelmei. Létrejött az álomdöntő, melyben az argentín Boca Juniors két mérkőzésen összesítésben 5:1-re diadalmaskodott a brazil Santos felett. A mérkőzést követően a diadalittas argentín szurkolók hajnalig tartó zavargásokat rendeztek.

július 13. Az Intertotó Kupa idén sem hozott sok babért a magyar indulók számára. A Videoton már az elsö körben elbúcsúzott a bolgár Marek Dupnica ellenében, míg a Győr kínkeservesen továbbjutott a ciprusi Ethnikosz Ahnasz ellen. A Racing Santander már komolyabb ellenfélnek bizonyult, itt az utolsó pillanatban esett ki a magyar gárda, a spanyolok „C“-csapata elleni 0:1, majd 2:1 után búcsúztak.

július 19. Csekély érdeklődés mellett rendezték meg az idei magyar Szuper Kupa döntőt, a Ferencváros és az MTK összecsapására csupán mintegy 2.000 néző volt kíváncsi a Népstadion lelátóin. A mérkőzés egyértelmü MTK-fölényt és 2:0-ás kék-fehér diadalt hozott.

július 24. Beckham mellett a holtidény második legnagyobb sztárigazolása a brazil Ronaldinho transzfere volt a Paris SG csapatától a katalán Barcelona gárdájába. Az ifjú sztár bemutatkozására 30.000 fanatikus volt kíváncsi.

július 25. Megejtették az idei európai kupák selejtezőinek sorsolását. Az UEFA-kupában a Debrecen a litván Ekranas Panevezys csapatával csaphat össze, míg a Ferencváros (zárt kapuk előtt) a máltai Birkirkara gárdájával mérkőzhet meg. A Bajnokok Ligájának selejtezőjében az MTK-ra a finn HJK Helsinki vár, továbbjutása esetén “már csak” a skót Celtic Glasgow testén keresztül kellene a csoportokba jutni.