CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. augusztus 06., szerda 09:13


Férfi kosárlabda - Mountain bike

A férfiak is elkezdték
 
Hétfőn kora este egy könnyed kis átmozgató edzéssel megkezdte a felkészülést a bajnoki idényre a Soproni Ászok-SMAFC férfi kosárlabdacsapata.
Szalai János együttese teljes játékoskerettel látott munkához. A Krasznai-csarnokban, a felkészülés rajtjánál ott volt a rutinos Walke Károly, a tavaly a SMAFC
menetelésében főszerepet vállaló három kosaras, Mogyorósy Szilárd, Palotai Péter és Preiner Gábor. A 209 centi magas center, Sallay Gábor az Ászoktól távozott és most Szombathelyről, a Falco együttesétől tért vissza, Pojbics Szabolcs pedig a SMAFC-ból tett egy éves paksi kitérőt, hogy visszatérhessen az immáron egyesített soproni együtteshez.Bemutatkozott társainak a hatalmas termetű, 213 centi magas litván center, Antanas Vilcinskas, és ott volt a foglalkozáson az egyelőre kéthetes próbajátékra érkezett másik ex-szegedi kosaras, a színesbőrű amerikai Darecko Rawlins.
A fiatalok  közül Gombás Gábor a junior válogatott szlovéniai Eb-selejtezőjméről egy svájci fiúval történt ütközés eredményekén jókora turbánnal a fején érkezett az első edzésre, de mivel egész nyáron edzett a korosztályos tornára készülve, most kapott egy hét szabadságot. Rajta kívül Balogh Gergő, Körtélyesi Gergely, Posch Barnabás egészíti ki az első csapat keretét. A csapat a héten napi két edzéssel készül Sopronban, a Krasznai-csarnokban, illetve az erdőben, némi hegyi futássall. A jövő héten Szombathelyen edzőtáborozik  majd a társaság. Ez Szalai mester szerint azért fontos, hogy kikerülve a megszokott környezetből együtt legyen és összerázódjon a társaság.
Az első edzést megelőzően a vezetőség megbeszélést tartott, amelyen kiderült: az idei évadra a cél a gond nélküli, biztos bentmaradás.

A kupasiker az Eb-re kvalifikált
 
A múlt hét végén a Miskolc melletti Komlóstetőn rendezték a Mountain Bike Four Cross szakágában a Magyar Kupa sorozat utolsó versenyét, amelyen Prájczer Péter, a soproni Heavy Tools klub versenyzője megismételte a közelmúltban Veresegyházán elért sikerét. Ez azt jelenti, hogy összesítésben megnyerte a Magyar Kupát.
A győzelem a dicsőségen túl azt is jelenti, hogy Prájczer ezzel a diadallal automatikusan tagja lett az augusztus második felében az ausztriai Grazban rendezendő
Mountain Bike Európa-bajnokságoninduló magyar válogatottnak.
Addig még a magyar bajnokság vár Prájczerre, mégpedig Komlón.
A Cross Country szakág két soproni képviselője a múlt hét végén Ausztriában állt rajthoz. A Jennersdorfban rendezett nemzetközi viadal az osztrák kupasorozat egyik állomása volt, és az osztrákok számára Eb-válogató. A rendező osztrákok mellett német és olasz versenyzők is voltak a mezőnyben. A két soproni kerékpáros remekül versenyzett, Horváth Csaba a legjobbak között a kiváló 4. helyet szerezte meg, míg a senior kategóriában Bőhm Lajos az előkelő 6. helyen zárt.
B.L.