CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

1999. szeptember 27., hétfő 00:00


Csak a nők

Kosárlabda hétvégi történések

NBI A CSOPORT NŐI MÉRKŐZÉSEK


GYSEV-RINGA - OSC 87:35 (42:16)


A mérkőzés kevés örömet hozott az igazi játékot kedvelőknek, mert olyan különbség volt a két csapat között, hogy még edzőmérkőzésnek is jobb ellenfelet választ magának valaki. Pihentetni lehetett a kissé fáradt játékosokat, mint Béres és Mandics és a klasszis irányító, Poto is csereként keveset játszott. Persze az ilyen mérkőzések abból jók, hogy az egyébként keveset szereplő játékosokat ki lehet próbálni és játéklehetőséget biztosítani számukra. Ezen a mérkőzésen is ez történt és a máskor főleg a cserepadon üldögélő játékosok remekül megállták helyüket és rekordot döntöttek a kapott pontok számát illetően. Donkó a mezőnyből megmutatta, hogy eredményes is tud lenni, Hollósy középtávolról szép tempókat dobott és a palánk alól Vilipics és Radnóty nem csak eredményes volt, de a lepattanó labdákat is nagy számban összeszedték, ami egy igen fontos eleme a kosárlabda játéknak. Ezen kívül annak lehetett örülni, hogy sportszerű volt a mérkőzés és nem sérült meg senki sem.

A GYSEV-RINGA kosárszerzői: DONKÓ 20/9, Eördögh 6/3, Dénes 8/3, RADNÓTY 10, VILIPIC 17, HOLLÓSY 16, Csontos 4.

PETŐFI NYOMDA KKC - SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK 53:54 (30:25)


Az utóbbi években a Postás csapata nem tudott győzni Kecskeméten, emiatt különös jelentősége volt ennek a mérkőzésnek. Most már elmondhatjuk, hogy a győzelem nagyon fontos volt, mert az alapszakasz végén nagyon hiányozhat az év közben elhullajtott néhány pont.

A mérkőzés alacsony pontszáma a hatalmas küzdelmet mutatja, ami végig jellemezte a párharcot. A mérkőzés elején a vendégek sok biztosnak látszó helyzetet hibáztak el, amiből a hazaiak erőt merítettek és már 10 ponttal is elhúztak. A félidő végére sikerült felére csökkenteni a hátrányt. A második félidő elején is a kecskemétiek tartották előnyüket, amikor Bíró és Fodor feljavult és ketten megfordították az eredményt. A hajrában felváltva vezettek a csapatok és már csak másodpercek voltak hátra, amikor 2 pontos soproni vezetésnél a kecskeméti Dzsuver jutott két büntetőhöz. Szerencsénkre csak egyiket dobta be és így megmaradt az egy pontos előny, ami a Postás hölgyek győzelmét jelentette.

A Soproni Postás-Tabán Trafik kosárdobói: Delmis 4, Szenes 3/3, FODOR 8, Ambrus 8, Bakai 7, BÍRÓ 18, Szemerédi 6.

NBI A CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS


DOMBÓVÁRI VMSE - SOPRONI ÁSZOK KC 75:61 (43:35)


Sajnos ezen a mérkőzésen sem tudott nyerni a soproni csapat. Az elmúlt hetek mélyrepülése folytatódik és jelentős javulásnak kell történnie, hogy mérkőzést tudjanak nyerni ebben a kiélezett küzdelemben. Most Cvetkovic megcáfolta eddigi önmagát és a pontszerzés mellett a védekezésben, a lepattanó szerzésben is jeleskedett. Sajnos a mezőnyből nem tudták hozni a pontokat a bedobók és Alexe továbbra is adós maradt a tőle várt 20 pont körüli kosárszerzésben. A hazaiak nagyon jól dobtak és a félidőre már 8 pontos előnyt szereztek. Az természetes, hogy minden csapat "érzi" a hazai palánkot, gyűrűt és pontos dobásokkal segíti csapatát, ezzel a soproni játékosok még adósak.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, hiszen a dombóváriak továbbra is pontosan dobtak és növelték előnyüket. Az Ászok áttért az alakuló zóna védekezésre, de ez sem segített. Sajnos a vendégeken a fáradtság jelei mutatkoztak. A sérüléséből felépült Kováts ügyese játszott, triplát dobott és labdákat szerzett, de ezen a napon ez sem segített az enerváltan játszó soproniako.<>br*
A Soproni Ászok KC kosárdobói: Radovics 3/3, Alexe 6, CVETKOVIC 25, GREEN 15/3, Stan 9, Kováts 3/3.

NBI B CSOPORT FÉRFI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS


NAGYKANIZSAI DKGG EAST - SMAFC-ROTO ELZETT 80:70 (34:41)


Sok jó játékos található a nagykanizsai csapatban, főleg pályafutásuk befejező szakaszában lévők, akik még egy-egy mérkőzésre felszívják magukat vagy amíg a tüdő bírja és ez sok esetben el is dönti a mérkőzést. A főleg Zalaegerszegről érkezett játékosok jó nevű együttest alkotnak és úgy is indult a mérkőzés, hogy sima hazai győzelem születik. Ekkor azonban a vendég soproni egyetemisták elkapták a fonalat és gyors indításokkal átvették az előnyt. Az első félidő alapján már a győzelemben hihettek, sajnos azonban a második félidőben már nem tudták megismételni az első félidei teljesítményt. Ekkor a hazaiak beálltak zóna védekezésre és a kinti dobások célt tévesztettek a soproniaknál, ami a rutint hozta helyzetbe és a nagykanizsaiak éltek a lehetőséggel és megfordították a mérkőzés állását.

A SMAFC-ROTO ELZETT kosárdobói: POJBICS 22, Kotlik 4, Palotai P. 3, Molnár 2, Mogyorósy 18, Szlávik J. 3/3, Vavra A. 11, Vavra P. 4, Palotai B. 3/3.