CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. augusztus 09., szombat 21:38


Zenés hétvége Sopron Fő terén- Fidelitas kispályás focitorna- Aláírásgyűjtés az állatok védelmében- Hegykői Vigasságok- Régiségvásár- Sopronhorpács: falunap- Gyermekrajz-kiállítás

Hírek, események

Zenés hétvége Sopron Fő terén A hétvégi Fő téri zenés műsorok tovább folytatódnak.  Az előzetesen meghirdetett műsorban vasárnap változás lesz. 19.00 és 22.00 óra között a Continental Zenekar muzsikál majd a Fő téren felállított szabadtéri színpadon.

Fidelitas kispályás focitorna Húsz csapat részvételével zajlott a mai nap folyamán a Fidelitas kispályás focitorna. A csapatok a hőséggel, valamint egymással hősi küzdelmet folytattak.
A mai csoportmérkőzéseket követően holnap 13.00 órakor kezdődnek az elődöntők, a döntőkre 16-17 óra között kerül sor. A focitorna eredményhirdetése 17 órakor lesz.

Aláírásgyűjtés az állatok védelmében Az állatkínzás szigorúbb büntetése érdekében kezdődött aláírási akció Sopronban is. Az országosan zajló aláírásgyűjtéshez a soproniak az állomás utcai Mardel állateledel-kereskedésben, valamint a Gazda utcai Guppy kereskedésben csatlakozhatnak, de a tervek szerint, több, állatfelszerelést, állateledelt forgalmazó kereskedésben is lesznek aláíró ívek, amelyeken a személyi szám feltüntetése is szükséges.

Hegykői Vigasságok A Pro Cultura Hegykő Közalapítvány szervezésében két napos rendezvénysorozat kezdődött ma Hegykőn. A mai borkóstolóval, szabadtéri piknikkel kezdődő rendezvényen a cinfalvi fúvószenekar zenél, a Jurta Együttes táncházhoz szolgáltatja majd a talpalávalót. Este bál és tűzijáték várja a szórakozni vágyókat. Vasárnap 15.00 órakor A Fertő-táj képei címmel kiállítás nyílik Völgyi János képeiből, a Tornácos Panzióban Novák Natália akvareljeit és Kovács György szobrait láthatja a közönség. Vasárnap 16.00 órakor bábszínház, 18.00 órakor a Swing Trió koncertje következik, a továbbiakban 19.30-kor a hegykői templom kórusa , 20.00 órakor az Első Magyar Harmonika Együttes lép fel. Bál és a 23.  órakor kezdődő V-Tech koncertje zárja a Hegykői Vigasságok idei rendezvényét.
 

Régiségvásár Az immár hagyományossá vált régiségvásár szintén holnap, augusztus 10-én, 8-16 óra között is várja az érdeklődőket.
Kapcsolódó cikk:
Régiségvásár a Fő téren

Sopronhorpács: falunap Falunapot rendeznek  Sopronhorpácson. Augusztus 10-én, vasárnap 10 órakor szentmise, majd obeliszkszentelés nyitja meg a falunapot, amelyet közös ebéd követ. 12-14 óra között légfegyveres lövészet, 14.00 órától borkóstolóval egybekötött, minden korosztálynak szóló kultúrműsort rendeznek a községháza előtti téren.

Gyermekrajz-kiállítás Vándorkiállítás nyílik a locsmándi evangélikus egyházközség közösségi házában, a locsmándi, az újkéri és a zsirai óvódások és kisiskolások rajzaiból. Az augusztus 10-én vasárnap, 10.00 órakor nyíló kiállítás anyagát két hét múlva Zsirán és Újkéren is bemutatják.