CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. augusztus 12., kedd 21:25


Petőfi Színház: Bérletezés- Szülőföldünk megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat eredményhirdetése- Textilművészet: A Napba öltözött asszony- Szent Korona fogadalomtétel

Hírek, események

Bérletezés a Petőfi Színház 2003/2004-es évadjára A soproni Pertőfi Színház 2003/2004-es évadjára szóló új bérletek váltása kezdődik augusztus 22-én.
A színház műsortervében, többek között, Ödön von Horváth: A végítélet napja, Barillet-Grédy: A kaktusz virága, A. Miller: Az ügynök halála, Tenessee Williams: A vágy villamosa, Molnár Ferenc: A hattyú, Lehár Ferenc: A víg özvegy nagyszínházi előadások szerepelnek. A Petőfi Színház a kisszínházi előadások sorában P. Hamilton: Gázláng, Zalán Tibor: Amese marad, J. Kylti: Kedves hazug darabokat tervezi műsorra tűzni.
Az új bérletek váltására a színház jegyirodájában (Sopron, Liszt Ferenc u. 1.) szeptember 27-ig van lehetőség, hétköznap: 9-17 óra, valamint szombaton 9-12 óra között. További infók a Pro Kultúra Sopron Kht. oldalain találhatók , valamint a jegyiroda@prokultura.hu e-mail címen kérhetők.

Szülőföldünk megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat eredményhirdetése A "Szülőföldünk" Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete - a Megyei Önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával - közel három évtizede szervezi és koordinálja a megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázatot.
2003-ban is szép számmal érkeztek pályamunkák az egyesület felhívására. Az idei esztendőben általános iskolás, ifjúsági és felnőtt korosztályból összesen 158-an vállalták a megmérettetést.
Az eddigi évek hagyománya idén is folytatódik, 2003. augusztus 14. csütörtök  10.00 órakor Győrött, a Megyeháza, dísztermében (Árpád út 32. fszt.) kerül sor a beérkezett pályázatok értékelésére, valamint az azt követő díjkiosztó ünnepségre, amelyen dr. Szakács Imre, a Megyei Közgyűlés elnöke köszönti a megjelenteket, majd átadja az elismeréseket, köztük "Győr-Moson-Sopron megye nagydíját".

Textilművészet: A Napba öltözött asszony A Soproni Katolikus Konvent rendezésében 2003. augusztus 15-én, pénteken, 16.00 órakor A Napba öltözött asszony címmel nyílik Varga Bernadett textilművész kiállítása a Bán János Közösségi Házban (Sopron, Halász u. 38.) A kiállítást Bács Márta, a KÉSZ Soproni Szervezetének titkára nyitja meg. Közreműködik: Maczkó Mária énekművész és Tama Andrea főiskolai hallgató A kiállítás 2003. szeptember 14-ig tart nyitva, szombaton és vasárnap 14-17 óra között.

Szent Korona fogadalomtétel A  fogadalomtétel időpontja  2003. augusztus 15., 18.00 óra, helyszíne a Szent Mihály templom. A fogadalom tételre nem jelentkezőket is szeretettel várnak a szervezők.