CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. augusztus 14., csütörtök 15:26


,,Szülőföldünk' - megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat

,,Szülőföldünk" - megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat

    ,,A honi történet tudása nélkül nincs honszeretet." Vasvári Pál gondolatait idézte köszöntőjében dr. Szakács Imre, a Megyei Közgyűlés elnöke azon a bensőséges hangulatú ünnepségen, melyen a "Szülőföldünk" megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat résztvevőit és legeredményesebb pályázóit köszöntötték Győrött, a Megyeházán.

    A "Szülőföldünk" Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete - a Megyei Önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával - közel három évtizede szervezi és koordinálja a megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázatot.
    2003-ban is szép számmal érkeztek pályamunkák az egyesület felhívására. Az idei esztendőben általános iskolás, ifjúsági és felnőtt korosztályból összesen 158-an vállalták a megmérettetést, közülük 99-et részesített jutalomban és elismerésben a bíráló bizottság.
    Helytörténeti kategóriában 74, néprajzi témában 19, fotó kategóriában 6 fő vehetett át tárgy- és könyvjutalmat.
    Dr. Szakács Imre "Győr-Moson-Sopron megye különdíját" helytörténeti kategóriában Töltéstava község történetének megírásáért Varga Beának nyújtotta át.
Soproni díjazottja is van a pályázatnak: Hárs József, a helytörténet felnőtt kategória  III. díját kapta a  Soproni olvasókönyv - cikkgyűjtemény 1873-1944 című munkájáért.
P.Z.