CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. augusztus 18., hétfő 00:34


Mozgalmas augusztus

Kötél, íj és harangzúgás

Mozgalmas augusztus


Urbanisztikai nyári egyetem, huszonnégy óra futás, diszkosz, kötélugrás és karnevál.

Természetesen nem soroltam fel mindent, csak a legkiemelkedőbbeket. Zajlik az augusztus Szombathelyen. Negyedikén kezdődött, egy héten át tartott a harminchatodik Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, melynek idei témája az átmenet építészete volt.

Az augusztus 9-10-i hétvégére két jeles sport-eseményt is időzítettek: A MAL Kupa nemzetközi atlétikai versenyt és a Tófutást. Az előbbiben Annus Adrián (kalapácsvetés), Divós Katalin (kalapácsvetés) és Fazekas Róbert (diszkoszvetés) jeleskedett - az utóbbiról pedig azért nem árt egy kicsivel többet is elmondani. Teljes neve mindjárt kettő is van. Tókerülő futóverseny - vagy: Dodosz 12 és 24 órás futás. A Csónakázó-tó körül (1 kör 2645 méter) futnak a csapatok tagjai felváltva, ahogy győzik, ahogy megbeszélték, ahogy kitaktikázták, és vagy tizenkét óráig, vagy 24 óráig csak futnak, csak futnak és futnak. Hogy egy intimitást is eláruljak, a verseny lelke, fő szervezője, Horváth Ákos már a New York-i nagy futáson is részt vett, és Sri Chinmoy-jal is találkozott. Róla a http://www.apologia.hu/links/official.html oldalon böngészgetve nem kevés információt találunk.


Az augusztus 14-e csütörtök emlékezetes lesz néhány lánynak, szüleiknek, no és mindazoknak, akik meg-megálltak a szombathelyi Fő téren felállított sátornál, ahol dobogón dobbant, de inkább surrogott a kötél, szépen, folyamatosan 56 órán keresztül. A Világ- és Európa-bajnok szombathelyi kötélugró csapat (16 leány) megcélozta a Guiness Rekordok Könyvét. 12 perces váltásokkal 56 órán keresztül egyfolytában csak ugróköteleztek... Minden másodpercet videóra rögzítettek. A rekord elbírálásához ez, valamint közjegyzői hitelesítés is szükségeltetett.



A kép forrása: http://www.nyugat.hu

Közeledik augusztus huszadika, Szent István király ünnepe, és e napon veszi kezdetét a Savaria Történelmi Karnevál is városunkban.


A kép forrása: http://www.katolikus.hu

Sebők Lili