CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. augusztus 18., hétfő 14:08


Az Ikva Rádió hírei


A soproni önkormányzat ebben az évben ingatlanértékesítésből 552 millió forint bevétellel számol. Időarányosan - az első félévben - azonban csak valamivel több mint 107 milliót könyvelhettek el. A soproni önkormányzat vagyonrendeletének melléklete sorolja fel azokat a lakásokat, garázsokat, nem lakáscélú helyiségeket, telkeket, melyek értékesítésre kerülhetnek. A lista hosszú. A belterületen 350, külterületen 29 ingatlan vár eladásra. - A teljesítés - egész évre vetítve - 19,41 százalékos, mely elsősorban annak tudható be, hogy a leendő vásárlóknak, például üzlethelyiségek esetében, nem telt le a válaszadási határidejűk. Az év második felében várhatóan felgyorsulnak a folyamatok.

A Ringa húsüzem után a másik legtöbb embert foglalkoztató Rába is bezárja a kapuvári alkatrészgyárát, aminek következtében ezer ember marad munka nélkül. A két gyárbezárás következtében a jelenlegi négyről még ebben az évben várhatóan 10 százalékra emelkedik a munkanélküliség Kapuváron - számolt be honlapján a Magyar Rádió

Sopron város kezdeményezésére a helyi kisebbségi önkormányzatok szervezésében Nemzetiségi Fesztivált rendeznek Sopronban augusztus 22-én, pénteken. A Fő téren zajló rendezvény lehetőséget nyújt a bolgár, a cigány, a görög, a horvát és a német kisebbségi önkormányzatok kulturális és gasztronómiai bemutatkozására.

Az illetékes szakhatóságok részvételével megtörtént a zeneiskola épületegyüttesének műszaki átadása, így megkezdődhetett a költözés a Szélmalom utcai székhelyre. Az épület átalakításának költségei meghaladták az 500 millió forintot.

Bővül a magyartanárok száma a burgenlandi általános iskolákban. Szeptembertől két magyar tanárnak tud biztosítani helyet a tartomány. Egyet a felsőőri járásban és egyet a Felsőpulyai járásban lévő másik iskolában alkalmaznak majd.

Ma 17.00-20.00 között Pereszteg lakóit várják véradásra a Faluházban. Augusztus 23-án szombaton 11.00-től 19.00 óráig vásárlói véradó napot tartanak a Tesco hipermarket parkolójában.

Mától új helyén, a Várkerület 43. szám alatt működik a Vöröskereszt Soproni Szervezete. Az augusztus 26. és 27-re meghirdetett elsősegélynyújtó vizsgák még a régi helyen, a Hátulsó utcai helyiségben lesznek.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület augusztus 27-én várja égi megfigyelésre az érdeklődőket. A Földközelbe került Mars bolygót a Lővér kempingből csodálhatják az Egyesület távcsövein keresztül. A vörös fényű Mars már szabad szemmel is jól látható a déli égbolt alján.