CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2003. augusztus 18., hétfő 17:17


Kosárlabda: válogatott és helyi hírek – Labdarúgás Magyar Kupa – Teke: Fertő-kupa

Sporthírek

Kosárlabda

Horváth Judit-emléktorna, Pécs.
Magyarország-Universiade válogatott 67-48. Ld.: ENGLERT 10/6, EÖRDÖG 9, Seres 2, Vajda 10/3, Csákány 4/3, Horváth Zsuzsa 4, ill. Zsovár 4, Halmos 6/6, Csontos 9

Horváth Judit-emléktorna, Pécs.
Magyarország-Bosznia 68-48 Ld.: Eördög 9/3, Seres 4, CSÁKÁNY 12/6, Vajda 2, Horváth Zsuzsa 2 pontot ért el.

Horvátország-Magyarország Universiade válogatott 79-56
. Halmos 7/3, Zsovár 6, Csontos 8.

A Röhnisch-Foton Sopron néhány játékosa, a hírek szerint Bajára tart. Ez több mint flugos futam…, bár valahol talán érthető. Rátgéber László: nagy problémák vannak a magyar női kosárlabda jelenében. Ez biztos igaz. A megoldás? Azt csak a jó Isten tudja…

A Soproni Ászok – SMAFC szombathelyi edzőtáborozása során lábközépcsont repedést szenvedett a csapat erőcsatára Preiner Gábor.


Labdarúgás

TIAC-Honvéd– Matáv Sopron 0–2.
Tapolca MK mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért. 600 néző. V.: Kassai
Matáv: Milinte – Fehér, Lambulic, Pető, Hanák, Baumgartner, Pintér Z., Lazic (Sifter T.), Cseke, (Grósz), Balaskó (Tiber), Tóth M. Edző: Pintér Attila.
Gsz.: Hanák, Tóth M.
Csapatunk a második félidőben kerekedett felül a lelkes és jól játszó hazaiak fölé. (A mérkőzést villanyfényben játszották le.)

A Beni-Ben vendéglőben szurkolói ankét szervezett a Matáv Sopron labdarúgó csapata. A mezőny legjobbja ezen a meetingen az új tulajdonos Antal Zoltán volt.

Sifter Tamás a Matáv Sopron fiatal labdarúgója bekerült a Róth Antal olimpiai keretébe, ahol már találunk egy másik Matáv focistát is, Fehér Zoltánt.

Augusztus 16-án reggel 144 csapat kezdte el a hagyományos Ászok Kupa kispályás labdarúgó tornát az Anger réten ill. a Káposztás utcai edzőpályán. A tornát a Geotech (Tatabánya) csapata nyerte meg, míg a legjobb soproni gárda, a Csiszár Ákos fémjelezte Future együttese lett.

NB I-es, kiemelt, ifjúsági bajnokság. U 17: Matáv Sopron – Kecskeméti TE 0-0, Matáv Sopron – Kecskeméti TE U 19: 3-0.
Gsz.: Csikós, Kövér, Locsmándi.

Megyei labdarúgó bajnokság, III. osztály: Himod-SFAC 2-1. Gsz.: Talabér.

Teke

Fertő-kupa
Huszonöt csapat indult ele a 39. Fertő-kupán, melyet nemzetközivé alakított négy osztrák csapat részvétele. A csapatversenyt a Elmax Pápa nyerte 2223 fa, 2. a Soproni Ászok C csapata 2208 fa, 3. a Soproni Ászok A csapata 2198 fa.

Egyéni versenyben:
1. Papp István (Pápa) 597 fa,
2. Pakrócz János (Soproni Ászok) 592 fa,
3. Gergácz Csaba (Union Deuschkreutz ) 590 fa.



W.F.