CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. augusztus 19., kedd 12:49


Az augusztus 28-i közgyűlést megelőző bizottsági ülésekre kerül sor a héten.

Közgyűlés előtti bizottsági ülések

Közgyűlés előtti bizottsági ülések Az augusztus 28-i közgyűlést megelőző bizottsági ülésekre kerül sor a héten. A tanévi feladatváltozásokról és az önkormányzat első félévi költségvetési gazdálkodásáról tárgyal a mai napon az oktatási, a sport és ifjúsági bizottság.
Csütörtökön  az egészségügyi és szociális bizottság – többek között – az ügyeleti rendszer és a gyermekgyógyászati ügyelet jelenlegi helyzetéről, a Soproni Erzsébet Kórház aneszteziológiai és diagnosztikai berendezései cseréjéhez szükséges 40%-os fenntartói/tulajdonosi önrész vállalásáról,  iskolafogászati körzet szerződésének módosításáról, a Soproni Gyermekjóléti Központ magasabb vezetői pályázatának elbírálásáról,  szociális bérlakásra benyújtott pályázatok elbírálásáról szóló előterjesztésekről tárgyal.
A a városfejlesztési bizottság napirendi pontjai között szerepelnek belterületbe vonási kérelmek, a Városszépítő Egyesület közterület-átnevezési kérelme (Táncsics M. utca és a Móricz Zs. utca), a  Kisvárkerület (Hűségkút) forgalmi rendjének véglegesítése, a gyengén megvilágított közterületek közvilágítási hálózatbővítése. A meghirdetett két önkor,ányzati pályázat –  „Iparosított technológiával épült lakóépületek energetikai felújítása”, valamint az lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének és teljes felújításának támogatásáról szóló  – beérkezett pályázati anyagról is tárgyalnak a képviselők, és megvitatják a Sopron Megyei Jogú Város környezeti állapotáról szóló beszámolót.
A kulturális és idgenforgalmi bizottság  Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2003. I. félévi költségvetési gazdálkodásáról szóló beszámoló mellett, többek között az őszi közgyűlési anyagok előkészítéseével és a kulturális és idegenforgalmi támogatások áttekintésével is foglalkozik majd.
A jogi és ügyrendi bizottság augusztus 25-én, hétfőn ül össze.

Kapcsolódó cikk:
Sopron Megyei Jogú Város augusztusi közgyűlésének napirendi pontjai