CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. augusztus 21., csütörtök 14:29


Pénteken: Nemzetiségek Fesztiválja- Liszt-kurzus - Zongorafesztivál- Millenniumi Emlékpark létesült Petõházán- Szent István Nap Fertõdön- Sikeres Sörnapok - képriporttal

Hírek, események

Pénteken: Nemzetiségek Fesztiválja A soproni kisebbségi önkormányzatok szervezésében tartják holnap Sopron Fõ terén a Nemzetiségek Fesztiválját, amelyen a horvátok, bolgárok, németek, görögök és cigányok folkróljából összeállított mûsor várja az érdeklõdõket a Fõ téri színpadon. A rendezvény 18.00 órakor Kalmár István köszöntõjével kezdõdik, a helyszínen felállított standokon, egyebek mellett, gasztronómiai bemutatóval is várják a soproniakat a szervezõk.A kópházi gyermektáncegyüttes, kórusok, tamburazenekar, néptáncegyüttesek bemutatkozását követõen, cigánydalok és szórakoztató zene színesíti a hét végi mûsorkínálatot a Fõ téren.
A rendezvény részletes Programja a soproni Programajánlóban található.
Kapcsolódó cikk: Nemzetiségek fesztiválja:

Liszt-kurzus - Zongorafesztivál 2003. augusztus 22-én, pénteken, 19.00 órakor Reina Wada zongoramûvész Ludwig van Beethoven a Variációk op. 36, Appassionata-szonáta op. 57.(f-moll), valamint Muszorgszkij: Ehy kiállítás képei zongorakompozíció) darabjait adja elõ a BW Pannónia Med Hotel hangversenytermében.
A kurzuszáró koncert a fertõdi Esterházy-kastélyban kerül megrendezésre  augusztus 27-én, amely alkalommal Adam Wibrowsky mesterkurzusának résztvevõi lépnek fel. A Liszt-kurzus további programjai: a soproni Programajánlóból.

Millenniumi Emlékpark létesült Petõházán Szent istván napi ünnepi eseménynek szánták a petõháziak a Petõházi Polgári kör Egyesület által létesített Millenniumi Emlékparkot, amely a jövõben méltó helye lehet a település ünnepeinek. A kettõs keresztbõl, nemzeti zászlóból és kopjafából álló köztéri alkotást Ivanics Ferenc, a megyei közgyûlés alelnöke avatta fel.

Szent István Nap Fertõdön Fertõdön a Szent Kereszt templom kertjében Szuchentruck József kanonok-plébános által celebrált szabadtéri szentmisével és kultúrmûsorral ünnepelték államalapító királyunk ünnepét. Az egybegyûlteket Fülöp Géza, Fertõd polgármestere köszöntötte.

Sikeres Sörnapok

A résztvevõk és minden bizonnyal a szervezõk is egyaránt sikeresnek ítélik meg a tizenhatodik alkalommal megrendezett Soproni Sörnapokat. A Sopron Plaza területén több napon át tartó rendezvény könnyûzenét, szórakoztató mûsorokat, pörkölt mogyorót, mandulát, pattogatott kukoricát, kürtöskalácsot, dodzsemet, körhintákat, vásári szórakoztató játékokat, nyári korcsolyapályát, ajándéktárgyakat, lufit és természetesen sört, sört, és sört...( négydecis korsót sörnek 135-165 -180 forint volt az ára.)  kínált a folyamatos teltházat biztosító közönségnek.