CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. augusztus 22., péntek 13:13


Az Ikva Rádió hírei


2003. augusztus 25-én, hétfőn tartja ülését a Helyi Érdekegyeztető Tanács. Az ülésen tárgyalnak többek között a lakóépület felújítási program kiegészítéséről, a tanévi feladatváltozásokról, és az I. félévi költségvetési gazdálkodásáról szóló előterjesztésről.

Hatodik alkalommal rendezik meg a fertődi Esterházy-kastélyban a Haydn Eszterházán című zenei fesztivált. Az augusztus 30-án kezdődő és szeptember 7-én záruló esemény után Schiff András világhírű magyar zongoraművész és barátai koncerteznek a felújítás alatt álló kastélyban. A szervezők a 1760-as évek és az azt követő évtizedek magyarországi zenei életét, "visszahozni" az akkori kulturális pezsgést a mai magyar művészeti életbe. Véleményük szerint az épület felújítása mellett a fertődi szellemi életet is újra fel kell építeni, ezt a hangversenyek is elősegítik.

Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő levélben fordult Medgyessy Péter Miniszterelnökhöz, a Ringa Rt. kapuvári gyárának bezárása ügyében. Ebben felhívja figyelmet az üzemnek környékén betöltött fontos szerepére és sürgős beavatkozásra kéri a kormányt a gyár fennmaradása érdekében.

Sopron város kezdeményezésére a helyi kisebbségi önkormányzatok szervezésében Nemzetiségi Fesztivált rendeznek Sopronban ma du. A Fő téren zajló rendezvény lehetőséget nyújt a bolgár, a cigány, a görög, a horvát és a német kisebbségi önkormányzatok kulturális és gasztronómiai bemutatkozására.

Augusztus 23-án szombaton 11.00-től 19.00 óráig vásárlói véradó napot tartanak a Tesco hipermarket parkolójában.

MA: 17.30 S. ÁSZOK-SMAFC - Fürstenfeld (osztrák) nemzetközi barátságos mérkőzés a Krasznai Csarnokban.

Új helyén, a Várkerület 43. szám alatt működik a Vöröskereszt Soproni Szervezete. Az augusztus 26. és 27-re meghirdetett elsősegélynyújtó vizsgák még a régi helyen, a Hátulsó utcai helyiségben lesznek.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület augusztus 27-én várja égi megfigyelésre az érdeklődőket. A Földközelbe került Mars bolygót a Lővér kempingből csodálhatják az Egyesület távcsövein keresztül. A vörös fényű Mars már szabad szemmel is jól látható a déli égbolt alján.