CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2003. augusztus 23., szombat 11:11


A Női Kosárlabda Liga az ún. várolistára helyezte a Soproni Postást; Soproni Ászok-SMAFC-Fürstenfeld (osztrák) 78-78

Sporthírek

A Női Kosárlabda Liga az ún. várolistára helyezte a Soproni Postást. Ez azt jelenti, hogy a nemrég befejezett bajnokság és kupa második helyezett csapata az NB I B-ben is csak akkor indulhat, ha valamelyik, alanyi jogon nevezett csapat visszalép. Bravó, bravó, bravó. Az intézkedéstől biztos hogy erősebb lesz a magyar női kosárlabda. A sportág, melyben a szövetségi kapitánynak óriási gondjai vannak. Miért engedik például a bajnokságban négy külföldi játékos szerepeltetését a csapatoknak? Azért, hogy amikor eljön az EB ideje, Rátgéber kapitány újra megállapíthassa, hogy nincs a centerposzton játékosa? Néhány hónapja Sopronban járt Gellér Sándor, a sokszoros válogatott kosaras. Az ő véleménye: amit a Soproni Postással csináltak az a magyar kosárlabdázás szégyene.

Nemzetközi felkészülési férfikosárlabda mérkőzés: Soproni Ászok-SMAFC-Fürstenfeld (osztrák) 78-78. Krasznai csarnok, 200 néző. V.: Czeglédy T. Kiss K. - SÁS: Pojbics 8/3, Rawlins 28, Walke 18/3, Mogyorósy 7, Vilcinskas 13. Cs: Palotai, Sallay 4, Körtélyesi. Edző: Szalai János. - A vendégek legjobb dobói: Horton 25/18, Black 16/9, Parker 14. Augusztus 29-én a Klosterneuburg ellen játszik felkészülési mérkőzést a SÁS.

Az osztrák első liga harmadik helyén áll jelenleg a nagymartoni csapat, az SV Mattersburg. Werner Gregoritsch edző játékosai legyőzték a Sturm Grazot, a Bregenzet, ikszeltek (idegenben) az Admirával, hazai pályán pedig pontot vettek el a Kaernten együttesétől. Augusztus 24-én pedig a Rapid ellen játszanak a Nyárfa stadionban (ORF 1, 16:30, élő adás). Újabb nézőcsúcs várható.

W.F.