CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sport

2003. augusztus 25., hétfő 16:09


Baseball-hírek - Matáv Sopron – ZTE 3-1 - Megyei labdarúgó bajnokság - Rönisch-Foton Sopron elkezdi a felkészülést

Sporthírek

Baseball-eredmények
Augusztus 31-én, Sopronban játszik a Sopron Westwind, az Anger réti pályán, 11.00 órakor

A soproni baseballosok augusztus 16 - 17-én Nagykanizsán Jánossomorjával játszották le a Magyar Kupa elődöntőt, amelyet 13 - 12-re megnyertek. Így a Soproni Baseball Egyesület fennállása óta először játszhatott kupadöntőt, ahol sajnos, a cél előtt elfáradt a csapat, amelynek tagjai végül az ezüstéremnek is nagyon örültek.
Magyar Kupadöntő:
Nagykanizsa - Sopron 16 - 6
Sopron Westwind: NAGY GÁBOR, BOROS MIKLÓS, TAKÁCS ATTILA, KOVÁCS GYULA, TARI ZSOLT, HORVÁTH GERGELY, KŐHIDI ZSOLT, NÉMETH ROLAND, LÁZS PÉTER, TIRNITZ JÓZSEF Edző:Boros Miklós



Augusztus 20-án halasztott mérkőzés volt.

Szentendre - Sopron    23 -  13
Sopron Westwind: Nagy, BOROS(1), TAKÁCS(1), Kovács, Kalmár, TARI(1), HORVÁTH(2), Kőhidi, Németh(2),Csere: Szamosi Edző:Boros Miklós
Ennek a mérkőzésnek a tétje a csoport elsőség volt. Aki itt nyert az a rájátszásban a könnyebb csapatot kapta a másik csoportból. A szentendrei csapat is tudta a mérkőzés fontosságát, ezért visszahívták azokat a válogatott játékosaikat, akik már korábban abbahagyták a játékot. A soproni csapat megtett mindent azért, hogy nyerjenek, de az akarat és a küzdenitudás is kevés volt a győzelemhez.



Rájátszás az NBI négyközé jutásért
Óbuda - Sopron  11 - 1

Sopron Westwind: Nagy, Boros, Balogh, Tirnitz, Kovács, Lázs, Kőhidi, Tari, Horváth.Csere:Szamosi, Németh.Edző:Balogh Gábor

Az óbudai csapatban helyet kapott három kubai és egy kínai játékos is.
Sajnos a mérkőzésen a soproni csapat támadójátékával volt baj. Nem sikerült  az ütésekkel a tetemes hátrányt ledolgozni, így a két nyert mérkőzésig tartó párharc eredménye 1 - 0 az Óbuda javára.
Javítási lehetőség  augusztus 31-én, Sopronban, az Anger réti pályán, 11.00 órakor.



Átigazolás!
Augusztus elején a Jánossomorja Rascals csapatából átigazolt LÁZS PÉTER a SOPRON Westwindbe.

B.M.
  Matáv Sopron – ZTE 3-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 4.500 néző, v.: Arany 8 (Wenczel, Székely)
Sopron: Milinte 7 - Horváth A. 0 (Cseke 8, 21.), Lambulic 5, Pető 6, Hanák 5 - Baumgartner 6, Grósz 5, Lazic 5, Pintér 5 - Tóth M. 6, Tiber 5 (Sira 5, 60.)
Gólszerző: Gyánó (12.), ill. Balaskó (75.), Cseke (85., 91.)
Vasárnap eset nyolc órakor a Káposztás utcai pályán Matáv – Pécs !!!
Csütörtöktől árusítják a Matáv – Pécs mérkőzésre a jegyeket. Helyárak: 400-1000Ft. A bérletek viszont állandóan kaphatók az egyesület irodájában, a Kristáy Üzletházban.
Nem igaz az a hír, hogy már nincs jegy a vasárnapi találkozóra.

NB I junior bajnokság: ZTE – Matáv 3-1. A soproni gólt Bausz Róbert szerezte.
Labdarúgó NB III: SVSE - Ajka 2-1 Gsz.: Mozsolits (2).
Megyei labdarúgó bajnokság III. osztály: SMAFC – Balf 1-1 Gsz.: Farkas

Vasárnap, Nagymartonban, tizenhétezer néző előtt az SV Mattersburg, 4-1-re kikapott az osztrák NB I első helyezettjétől, a bécsi Rapidtól. Kérdés a kb. nyolcezer lakosú burgenlandi városkában maradt e távol valaki a meccstől?

Szombaton este fél hatkor a Krasznai-csarnokban a Soproni-Ászok-SMAFC együttese , előkészületi mérkőzést játszik az osztrák Klosterneuburg csapatával.

Augusztus 26-án elkezdi az edzést a Rönisch-Foton Sopron női kosárlabdacsapata is a Sportcentrumban. Megnyílt a csapat sportirodája is, a Deák-tér 36 szám alatt.

Farkas János, az ismert soproni üzletember meghívásos teniszversenyén tucatnyian álltak rajthoz. A végső győzelmet Halász Lajos szerezte meg.

Németh Roland egy kört ment a párizsi atlétikai VB-n 100-on, majd kiesett.


W. F.